12.10.09

Siapa Tak Malu Sebutlah Nama Buah Ni......

Lain yg aku cari, lain pulak yg aku temui. Ishhhhh mcm mana ekkkk nak sebut nama buah ni? Malu ada, segan pun ada.....
(Malu,pi dok ulu. Segan, pi dok Bagan).....abg aku selalu cakap ayat ni.

Ada sesiapa dari Kedah atau Perlis atau sesiapa yg pernah tgk buah ni tak?? Cuba khabor kat aku ni.......mcm mana nak sebut nama buah ni weyyyyy??



Betul ke buah ni namanya buah K*te Mamak?? tettttttttttt........nafas aku tak lepas la nak sebut nama buah ni weyyyyy. Uwaaaaaa,nak sebut gak, tapi malu la. Huhuhuhu....
(Gatal gediknyerrrrr......gagah berani nak sebut gak nama buah ni..... PANGGG !!!sebijik kat pipi tu baru tauuuu).

psstttt : Awat, amik senapang pi b`kawat. Gurau, nak b`gurau pi dok belakang surau.

pssttt : TOLONG SEBUT KUAT2 NAMA BUAH DLM GAMBAR DI ATAS KASIK SATU DUNIA DENGAR TAU...... MUAHAHAHAHAHA.

32 comments:

kenari said...

aghhh awat komen tak bleh masuk?
repeat : zyma...zaman innocent dolu2 time skolah rendah selalu mkn buah ni kat kampung tokwan. bila dh msuk skolah menengah langsung tk hampir ke pokokya, apatah lg dimakan buahnya kehkehkeh

xiiinam said...

Tak mau jawab!

Tak mau jawab pi makan julap!


Hi..hi..hi..



Ya..ya...ckLah gurau..
nak kena pi Batu kurau ka ni...?

Yunus Badawi said...

Mamak punya k*te pun tak sepanjang buah ni wakaka

sapalah punya kerja bagi nama mcm tu?
Yendaa dei

Tirana said...

Sapa agaknya yang mula namakan buah ni sebegitu? hehehe..tentu dia dah pernah tengok ---- mamak..hahaha.. kak tirana buah ni pun tak pernah tengok. Ni first time tengok gambar dalam blog Zyma

Tie said...

Err.... benda alah apa tu ? Boleh makan ke ? Rasa macam mana, ekk?

Kak tie pernah tanya hubby dulu. Dia kata tu buah kerdas...baunya boleh pitam. sama ke ?

Zyma Saad said...

Kenari a.k.a Kak Sha....

Errkkk,komen tak boleh masuk? Akak tak bayar toll kot?? Hihihi... :)

Dolu2 Akak innocent ekkk? :)
Sy tak pernah mkn buah ni....
Dgr nama pun malu.....ni kan nak mkn pulak. Huhuhuhu..... :)

Zyma Saad said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Dah jawap pi mandi wap!!! Huhuhu...

CkLah b`gurau?? B`gurau pi dok di Arau. Kihkihkih....

:)

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Tu la pasal.....aku pun tak pernah pi ukur itu "barang". Laki aku pelangkang kang..... muahahahahaa.
(Lucah ke aku ni???) :)

Anggamaaaa.... :)

cHeRyNa PiReS said...

sha tak malu..nama buah nieh buah kote mamak kan!


dulu sha gelak..(skang pon sha gelak lagi) tp sha tak pernah tgk buah nieh (sama lah macam tak pernah tgk mamak punya...hhehehe)

gatal betul...hihihi...

* akak..sha dah dapat dah present...thanks@ dtg tepat2 ari buffday! thanks akak...muah...muah...

Zyma Saad said...

Akak Tirana....

Huhuhuhu.....malu nak sebut nama buah tu. Uwaaaaaa.....tak nak la sebut.

Sy rasa la bini Mamak yg kasik buah tu nama cenggitu sbb dia sorang yg dok tgk k*te Mamak tu.
Tetttttttttttt.......zassss!!!

:)

Zyma Saad said...

Akak Tie....

Benda alah tu namanya buah k*te Mamak....(Mamak`s penis fruit).
Sy tgh gelak sbb geli hati.... adehhhh, letih gelak nihhh. Hihhihih....

Di tmpt Hubby Akak atau tmpt Akak may be dipanggil buah kerdas... tak la LUCAH sgt.
Di utara ni dipanggil dgn nama yg LUCAH = Buah K*te Mamak.
Lalalalalala....

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha....

Berani ko sebut Mamak punye k*te, Sha. Marah bini dia kat ko nanti.
Huhuhuhu......

Welkam. sobenier tu kecil je....tak
seberapa. Happy birthday,Dear. :)

syah shah said...

eh, kerdas tu sama ka dengan buah ni??

kerdas kan bau dia haring-haring cam iras-iras bau jering dan petai... buah yang ini bau dia gitu jugak kaa??

ku tak sempurna said...

errr??
kenapa perlu malu??


hahahaha

ONE ZABA said...

ntah la...punya ramai orang melayu kat malaysia ni...mamak punya jugak yang dapat nama.

DUN Behrang 2020 said...

Tu bukan buah kerdas kan...buah kerdas a.k.a genuak...mmg pernah dgr nama buah ni tp tak pernah tengok...ada satu lagi yg guna nama sama...dok dalam laut...lagi ngeri kalau tengok...hahahaha!

Framestone said...

he..23x tue semua propaganda untuk melakukan kedai mamak di malaysia...sebab teu la mamak2 dulu pakai ken..tp selak sampai ke atas..tp xde pulak yg ternampak he...23x

www.broframestone.com

Puteri Bermata Bening said...

buah ape tu ek? ain x pernah tgk lak seumur hidup ain..

julietchun said...

buah hutan ke apa ni? bleh makan terus ke atau kena kopek dulu?

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Akak pun kurang pasti....ada yg kata buah kerdas sama dgn buah K*te Mamak. Ada yg kata buah kerdas tu buah genuak/geduak.

Tapi buah K*te Mamak ni boleh rawat pesakit kencing manis dan darah tinggi.....

:)

Zyma Saad said...

KTS....

Aku malu sbb nama buah tu lucah....
K*te Mamak. Mamak punyo anu...
Bini mamak sagat kepala ko kalau ko suka sebut....huhuhuhu..

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Melayu dah tak laku.....hihihihi.
Mamak juga yg dpt nama....
:)

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020....

Ada yg kata buah K*te Mamak ni sama buah kerdas....ada yg kata buah ni sama dgn buah genuak.
Aku kurang pasti .....nanti aku google info buah K*te Mamak ni.

Tapi buah ni ada khasiat tersendiri....org tua2 kata la.

Zyma Saad said...

Bro. Framestone.....

Hihihihi....cari makan,Bro.
:)

Zyma Saad said...

Puteri Bermata Bening....

Itulah namanya buah K*te Mamak.
(Mamak`s penis fruit)....kahkahkah.
Kat Utara buah tu dipanggil nama tu. LUCAH,kan????

Zyma Saad said...

Julietchun....

Buah ni ada kat tepi2 jalan. Bukan semua tmpt ada buah ni...

Kene kopek dulu...tapi payau / pahit. Bagus utk org kencing manis / darah tinggi.

:)

Mummy Dasy said...

x mau ah segan

Zyma Saad said...

Mummy Dasy....

Segan?? Pi la dok di Bagan...
Hihihihi....'
:)

Ain said...

memang lucah.. kih kih kih.. ade kat penang area mana ek? ain nak try carik.. ok jugak kalu boleh ambik tunjuk kat parents .. hehehe.. ain rs parents ain pun x pernah tahu ni..

maza said...

Buah KOTE MAMAKKKKKKK!

apa mcm.. dah cukup kuat bunyinya ke zyma? Tak kuat, maza boleh panggil Tarzan pekikan lagi.. hehehe

wakakkka

Zyma Saad said...

Ain....

Mmg lucah....
Akak tak sure which area of penang can be seen that K*te Mamak.
Ain try tanya org dekat2 situ...

:)

Zyma Saad said...

Maza....

Udahhhhh....malu jiran tetangga dengor ekau pekik nama buah lucah tu. Huhuhuhu.......
(Den tutup telinga tatkala ekau pekikkan nama buah lucah tu.....).

Huhuhuh.... :)