14.10.09

Araneus Marmoreus

Hidup ini umpama sang labah2. Memerlukan spider web (sarang labah2) utk b`lindung dari segala musuh yg dtg..............

Errrkkkkk,apa yg aku ngomel ni??? Mcm Cik Bedah pulak.....huhuhuhu.

Please meet my new friend.....and, don`t 4get 2 say HELLO to him.

Aku nak introduce kawan baru aku. Namanya Araneus Marmoreus (Marbled Orb Weaver Spider). Perghhhhh, nama....panjang berjela. Ni JANTAN la, beb!!!!

Araneus Marmoreus sedang tgk uols......jaga2. Bahaya tau.....jgn dtg dekat.



I need a shoulder to cry on,actually...I don`t need this Araneus Marmoreus. Go away la ko, Ara.
4 weeks 2 go started from yesterday........I can`t live w/out u.
Not u,Ara. Get out of my life,Ara. Syuhhhhh,syuhhhh.
Hukhukhukhuk....
(Takde energy seketika.........)

18 comments:

Tie said...

Meh kak tie bagi bahu nak tumpang nangis. Err.... tak sampai la pulak!

Napa sedih sangat dek ooi ? Toksahlah nangis lama2. Nanti mata bengkak, tak lawa...

Eloklah lupakan yang sedih, macam kak tie. Nangis dulu macam separuh nyawa, lepas tu boleh happy macam tiada apa2 yang berlaku...bunyi macam orang sasau je, ekekeke........

~ Bila kak tie rasa diduga, selalu fikir yang positif, rasa ada orang yang lebih hiba dari kita. Itu saja yang buatkan kak tie teruskan harapan....

cHeRyNa PiReS said...

kenape kak? ape labah2 tuh dah buat kat akak?

* nak address?

Ain said...

spider yg comel..

iza~de~bintang said...

Ait kawan ngan incik spider lak Zyma ni. Jaga diri bebbaik nanti kena ketit :)

DUN Behrang 2020 said...

Salam pagi rabu...

En Ara ni menggerunkan le...syuhhh...g main jauh2...kang bersawang lak rumah ni...baik ko g...aku goreng kang!

LotsOfLove-Pearls said...

Salam Pagi Kak..
Ku membalas kunjungan mesra dari Kak.
Terima kasih sudi mengunjungi saya dan akan terus berkunjung. Hehe

Semoga ceria selalu..

Cheers..

syah shah said...

kenapa plak ni kak?? sapa nak pi sampai sebulan tu??

julietchun said...

labah2 ni rajin sungguh buat sarang kat siling rumah,seminggu sekali mesti kena sapu.

Yunus Badawi said...

Let me lend you mine...
(kalau ko sudi nak nangis atas bahu aku lah hehehe)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Nak kasik bahu Akak kat sy ekkkk??
Pinjam atau kasik terus??...

Sy dah nangis semlm....mlm ni dah tak nangis dah. I`m OK. :)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha....

Labah2 tu tak buat apa2 kat Akak...
Akak yg buat apa2 kat labah2 tu....
Hihihihi....
:)

Zyma Saad said...

Ain....

Ko punye mata Ok ke tidak??
Labah2 cenggini pun ko ckp comel...
Kang dia ketit ko....haaaa,baru ko tau dia comel atau tak. Huhuhu....
Labah2 ni bahaya la,Sayang...
:)

Zyma Saad said...

iza~de~bintang....

Kak Iza, sy berkawan dgn semua binatang di dunia ni....
Best bila kawan dgn binatang....
more understanding!!!!

:)

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020....

Dato Seri...
Aku dah halau labah2 ni semlm, tapi degil...tak nak pegi. nak jugak dok dgn aku. Huhuhuhu...
:)

Zyma Saad said...

LOL Pearl...

Salam Malam Dik...

Sila dtg lagi ekkkk. Jgn lupa bawa kuih ke sini....boleh la kita bersidang lama sikit.
Huhuhhuhu....
:)

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Takde siapa yg nak pegi sampai sebulan,Sayang.
Laki ku sibuk dgn keje....
Akak juga sibuk dgn keje....
Kesian kannnnn....

:(

Zyma Saad said...

Julietchun....

Kat rumah aku pun labah2 suka buat sarang.....buat mcm rumah dia sendiri. Padahal tumpang rumah aku.....sewa haram sekupang pun tak bayar. Dok free-free je....dah tu siap buat rumah sendiri...
Huhuhuhu......
:)

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

I want both sides.....no compromi.
(Jgn kecoh kat mak Adam tau..... huhuhuhu.)

:)