14.10.09

The More We Get Together....

Malam2 cenggini, t`tiba aku t`ingat zaman aku di kindergarten dolu2.....2 years aku di tmptkan di kindergarten (Children`s Corner Kindergarten, Alor Star)....from age 5 until 6. Semua cikgu aku bangsa mata sepet. My dad nak sangat aku d`sekolahkan di c2.....kononnya aku kene belajar b`dikari mcm anak2 bangsa masa sepet tu. Motif!!!!!

Kelakar ada, mengong ada, sedih ada....huhuhuhu. It was last time!!!! Aku pernah t`kincit (t`berak) dlm seluar......nangis aku.
(Aku tau uols mesti gelak guling2 atas lantai bila tahu aku t`kincit dlm seluar masa kecik2....huhuhu).

"I want to go home,Teacher. I want my Mama,Teacher" - aku nangis.

Kawan2 se"kindergarten" gelak kat aku. Cissss, gelak kat aku ye.......sampai hati tau!!!! Nyampahhhhh tau.

Tapi the best part is, aku masih ingat lagu kanak2 (English song) di zaman kindergarten tu even aku pernah d`tertawakan sbb t`kincit dlm seluar. Nyampahhhh....

The song is like this (to the best of my recollection......) :

The more we get together.....
Together (2x)
The More we get together, the happier we`ll be.....
All your friends are my friends
And my friends are your friends
The more we get together
The happier we`ll be.......

Macam semut2 ini......always together (and help each other)!!!!


Dahhhh,jgn gelak kat aku lagi dah....huhuhuhu. T`kincit dlm seluar masa di kindergarten tu adalah kenangan tau.

24 comments:

~0~ said...

sy xgelak kak...

muahahahhahahahhah

en_me said...

akak dulu sekolah cina ker.. hmmm

Jard The Great said...

ehehe.. sian kak.. adik2 aku dulu mmg sekolah cina dulu... pagi sekolah cina.. ptg sekolah agama.. 2 sesi..

sian gak tinguk diorg...

Zyma Saad said...

~0~....

Ko tak gelak ekkkk? Tu ko gelakkan Akak.....mana aciiii. Siap ko, Akak sagat kepala ko,Dik.

Muahahahaha....

:)

Zyma Saad said...

en_me....

Masa di kindergarten tu mmg belajar Chinese education.

Masa di Primary school - Malay education.

Masa di High School - Malay education (day time) / Chinese education (night class - additional education for long-term purpose).

Masa dlm Tertiary Level - Akak study di Chinese College,doing for ACCA Professional Degree.

:)

Mummy Dasy said...

x gelakkan pun...... kahkahkahkah
meremang tgk semut tu banyak sgt

Tie said...

Biasalah Zyma,

Terkencit, terkencing... masa kecik2 tu boleh dimaafkan, hehe... sebab tak pandai nak control.

Kak tie teringat gak lagu tu. Kak tie tak pernah masuk kindergarten. Tapi dulu sekolah convent. Selalu nyanyi lagu2 gitu, contohnya It's a small world...

Zyma Saad said...

Jard The Great....

Seronok belajar Chinese education....

:)

Zyma Saad said...

Mummy DASY....

Tu gelak......nanti ko, aku lastik hidunh ko. Ko gelakkan aku ye....
Huhuhuhuu....

:)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Sy suka sgt lagu bebudak cenggitu....rasa happy je.
Rasa muda dari umur sebenar....
Huhuhuhu.....

It`s a small world after all...
It`s a small world after all......

:)

syah shah said...

alaa.. kes tu masa kecik-kecik dulu sapa laa yang takde kenangan... kikikikikik :P :P

walaupun saya tak sekolah tadika cina, tapi saya tau lagu tu... heheheheh :D :D

Zyma Saad said...

Syah Shah.....

Hihihihi...

Jom kita buat contest nyanyian karaoke lagu kanak2.....
Ko kene nyanyi kuat2....
Akak tukang kasik markah je....

:)

julietchun said...

ramai budak yg ada pengalaman buruk cenggitu tapi aku ok je, lagi suka pegi sekolah sebab ramai kawan.

arsaili said...

salam eid..kena toilet train nih

~Cinta Cukulet~ said...

kenangan yg sangat indah tu hohoho.. :p

ONE ZABA said...

tak brutal la kalau tak termelepas dalam seluar masa sesekolah dulu.

Yunus Badawi said...

Aku ingat lagi lagu tu yg aku belajar masa sekolah rendah. Aku tak berpeluang masuk tadika sbb kami org susah huhuhu

Zyma Saad said...

Julietchun.....

Ko ada pengalaman mcm aku jugak ke?? Ko t`kincit atau t`kucil dlm seluar?
Huhuhuhu.....

KM said...

KM tak gelak tp senyum ja hehehehe.........

Zyma Saad said...

Arsaili.....

Salam eid 2 u 2.
Toilet train?? Uwaaaaaa,sy dah besar skrg ni......
:)

Zyma Saad said...

Cinta Cukulet.....

Kenangan yg tak dpt Akak lupakan...
huhuhuhu......t`kincit dlm seluar di kindergarten. :)

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Adakah aku ni manusia brutal setelah pernah melepas dlm seluar ketika di kindergarten??
Huhuhuhu........
:)

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Aku suka sgt lagu kanak2 cenggitu....buat aku rasa muda semula.
Aku pun bukan la senang sgt.....
pernah merasai perit susah hidup.
:)

Zyma Saad said...

KM....

Senyum utk awet muda....
:)