3.10.09

I Need An Assistant - You? You? You?

Wahai rakyat jelata.....dengar sini. Aku perlukan assistant di saloon. Ada sesiapa yg nak keje dgn aku tak? Assistant yg sedia ada nak sambung study.....
aku t`paksa lepaskan dia pegi. Huhuhuhu....






Ciri-ciri yg aku mahukan ialah :


1) B`pengalaman dlm bidang hair-do, at least 2 years.

2) Perempuan. Bukan lelaki, bukan nyah, bukan pondan, bukan lesbian dan bukan homo. Aku mau perempuan sejati.

3) Umur : 20 tahun dan ke atas.

4) Bujang ok, b`kahwin pun ok.

5) Tak perlu t`lalu cantik. Bukannya apa, nanti kalau cantik sgt.....dtg keje asyik nak hadap cermin je. Keje tak nak. Aku pelankong kang.....

6) Tidak merokok dan bebas dadah.

7) Solat. B`tudung dgn ikhlas. Jujur, amanah dan rajin.

8) Tidak b`main sms ketika buat keje / uruskan customer. Aku lastik dgn buah ciku kalau asyik sms masa keje. Keje is keje.

9) Pandai senyum. Tahan karenah customer. Letih dan ngantuk - sila letak tepi.

10) Kene tahan maki. Bukan aku yg maki.....BUT, customers may do so,anytime, kalau diaorg tak puas hati la. Lepas customer maki, aku pulak yg sambung maki. Kuku besi nihhhhh.......muahahahaha. Aku ni garang masa keje.....

11) Jgn DEMAND gaji p`mulaan. Kalau pengalaman CETEK, terima la gaji yg CIPUT. Jgn byk soal. Dok diam2.....buat keje diam2.

12) Mesti tahu b`gaya dan sedap mata memandang tika b`pakaian. Tak perlu b`gaya sakan......saloon aku bukan SARKAS atau pusat goyang perut dan montotttt (dangdut).

13) Datang awal, balik lewat. BOLEH????





SEKIAN, terima kasih.



Yang benar:

Tokey yang kijam......owhhh,tidakkkkkkkk!!!!
Siapa lagi kalau bukan aku sendiri....huhuhuhu.

20 comments:

Jard The Great said...

kak.. ku tak memenuhi kriteria2 berikut.. ;p

cHeRyNa PiReS said...

jauhla kak...kalo dekat insyaAllah...pastu tak berpengalaman plak tuh...

Zyma Saad said...

Jard the Great.....

May be ko memenuhi kriteria utk jd adik Akak yg t`sayang. Huhuhu....

:)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha.....

Senang2 nanti turun Alor Star, singgahlah kat Akak ye. Calling2...

Ko dtg saloon Akak, Akak kasik diskaun. Huhuhuhu....

:)

Tie said...

Alamak !!

Tak boleh masuk dalam senarai, hu hu...

Kalau 20 tahun yang lepas, sure kak tie dulu yang rembat post ni.. Kak tie seorang pekerja yang setia, hehe...

ONE ZABA said...

aku ni bukan la nak mintak kerja tu. tapi nak mintak tolong lebatkan semula rambut aku ni ha.

Yunus Badawi said...

Ko tak nak yg cantik sgt kan. Jadi kalau ada yg cun melecun tu ko suruh dia apply tempat aku. Aku nak cari sorang utk bantu aku jadi runner hehehe

Tie said...

Err.... kak tie dah komen tadi, tapi tak pasti samada komen diterima atau tidak. Jadi, kak tie datang lagi, ekekeke......

Hmm.... takkan bagi diskaun kat Sha je.. kak tie pun nak gak ! Nanti kalau kak tie ke saloon zyma, bagi diskaun 99%, okay ? Alaa... akak adik tak kira, kan...hehehe.....

Tirana said...

hehehe...jauh sangat nak pi keje..setengah hari nak drive dari KL ni..hehehe..nanti Zyma bukak cawangan di KL, boleh la keje tapi bukan sebagai assistant (sbb tak ada pengalaman). Jadi tukang lap habuk dan sapu lantai, boleh dak?

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Hihhii....alaaaaa,Akak dtg bila2 pun sy kasik diskaun la. Jgn risau.

Akak, even 20 tahun akan dtg pun, sy boleh recruit Akak. Siap ajar buat re-bonding lagi. Huhuhuhuhu...
:)

Zyma Saad said...

Cik One Z....

Selama ni rambut ko "kurenggg" ke??
Aku tak tahu pun....meh sini aku check rambut ko.
Huhuhu.....rambut laki aku pun "kurengggg" tau. :)

Zyma Saad said...

Yunus Badawi....

Roger n out. Aku pass kat ko la kalau ada yg cun melecun.
Aku malas nak bela yg cun melecun nihhhh....nanti asyik hadap cermin je. Boleh pecah cermin kat saloon aku. Huhuhu....

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Dtg la ke saloon sy nanti ye. Alaaaa,sy kasik la diskaun kat Akak. Siap kasik extra massage lagi gitewwwww. :)

Zyma Saad said...

Akak Tirana.....

Yg jadi 1/2 hari drive dari KL ke AS may be include dgn jln yg jam kot.....hihihi.

Akak, jgn la pandang rendah pd diri sendiri. Sy kasik Akak jadi PA sy tau (Personal Assistant)....
:)

Tie said...

Massage ?

Uwaaa... kak tie suka massage ni.. boleh tertido lagik! Waakaakaa...

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Suka la tu.....mestilah sy kasik massage utk Akak. Layan customer mcm tuan puteri tau.....

:)

iza~de~bintang said...

Bab tahan dengan customer tu memang lulus...tapi tak reti gunting rambut.. habis lah rambut depa kalau dapat kat tangan kaku ni huhu. Tak dapek nak nolong

Zyma Saad said...

iza~de~bintang....

Boleh apply the post.
Kene buat senaman tangan supaya tangan dah tak kaku. Huhuhuhuu....

:) Nanti balik Kedah, dtg la ke saloon sy ye.....

~0~ said...

sy x memenuhi langsung kriteria itue..hahhahh

en_me said...

garangggss..