9.10.09

Hati-Hati Di Jalan Raya

Ptg semlm aku dan Hubby ke bandar jap. Dia bawa aku jalan2....hirup fresh air. Aku belum cukup kuat utk b`gerak sana sini.......kepala aku t`lalu berat bagai batu besar di dlm nya. Kitaorg hanya dlm kete je.....pusing2 bandar, tgk dunia. Hanya aku dan dia.

Apa yg aku nampak, semakin ramai anak2 remaja bangsa kita p`judikan nyawa di atas jln raya m`jadi Mat Rempit dan Minah Rempit (a.k.a Bohsia).
Muda2 lagi......may be masih dlm p`sekolahan. Sayang seribu kali sayang, anak2 bangsa kita yg sepatutnya b`ada di rumah utk ulangkaji pelajaran atau spend time dgn family, m`gadai nya di jalanan dgn menunjuk lagak berani mati sbg Mat Rempit dan Minah Rempit.

Jln raya itu jadi hak milik mutlak diaorg (Mat Rempit dan Minah Rempit). Tak tgk kiri dan kanan main pakai belasah m`lintas dan m`langgar p`aturan jln raya. Huhhhh,berani sungguh bebudak nihh. Ngeri aku tgk lagak bebudak zaman skrg ni.





Semoga anak2, adik2 serta saudara-mara kita tidak t`libat dgn perkara yg tidak m`beri faedah ini. Minta d`jauhi,Insya Allah. Sayangi nyawa dan peliharalah masa depan dgn baik.....









14 comments:

kenari said...

zyma...kat area taman sy ni mlm minggu depa dok konvoi ramai2 vrooomm vroommmm

Abg Din said...

tak menahan tengok poster kempen tu!

hahahhahahaha.....

"hati-hati di jalanraya, ingatlah org yg tersayang"

~0~ said...

sape model tue kak???

en_me said...

membuncit tewww.. ekeke

cHeRyNa PiReS said...

skang budak2 mana takut kak...dalam sekolah pun dia willy....jatuh terjungkang dia bangun balik...buat balik. tp kalau result terduduk, dia bukan nak bersungguh macam merempit...

Zyma Saad said...

Kenari a.k.a Kak Shah....

Setiap kwsn perumahan ada group rempit yg tersendiri. Huhuhuhu...

:) Jom kita rempit ke Padang Besar, Kak.

Zyma Saad said...

Abg Din....

Ishhhh tak baik tau gelak kat org, Abg Din. Len kali ajak sy gelak sama.....kita gelak kuat2.
Muahahahaha......

Zyma Saad said...

~0~........

Akak pun tak kenal la,Dik. Tu model tangkap muat je tu....

:)

Zyma Saad said...

en_me......

Ni lagi sorang gelakkan org nihhhh. Len kali ajak Akak gelak sama. Kita gelak sama2.....
Muahahahahaha.......

:)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha.....

Cenggitu la kesungguhan Mat Rempit nak sukses dlm rempit-merempit nihhh,Sha. Mak bapak suruh belajar, dia mmg belajar......tapi belajar merempit. Mana tak gagalnya dlm hidup.....takd duit diaorg ragut la. Itu la life diaorg.....

syah shah said...

tatau nak kabo le... bebudak le nih fikir seronok aje... langsung tak fikir masa depan...

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Cenggitu la bebudak zaman skrg.....
berani sgt ye. Tak takut mati di jln raya. :)

ONE ZABA said...

wah, alhamdulillah...dah boleh pegi jalan-jalan tu. moga dianugerahkan kesihatan yang baik.

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Sy sihat sikit.....malas nak layan kesakitan ni. Kalau layan, lama2 boleh terus pejam mata dan tak bukak2 dah mata ni.

Hidup ken positive,kan...
:)