24.10.09

Beli Minyak Tunjuk MyKad

Bajet 2010 dah d`bentang ptg semlm......semua org dah tau. Cicak2 di rumah aku kat celah2 tingkap dan pintu pun dah dgr dan saling b`sahutan k`gembiraan.

>>>>>>Bajet 2010 : Tunjuk MyKad beli minyak<<<<<<<

KUALA LUMPUR : Bajet 2010 - Pengguna kenderaan di negara ini wajib menggunakan MyKad untuk membeli bahanapi petrol atau diesel untuk memastikan subsidi minyak yang diperuntukan sampai ke golongan sasar.

Sumber : Harian Metro online



p/s : Tunjuk MyKad je ke? Ringgit M`sia tak mau ke?? Huahuahua.....



**Datuk Seri Perdana Menteri, peruntukkan Ringgit M`sia utk sy selama seumur hidup ade tak? Sy nak beli beras, gula, minyak masak, garam, sabun basuh baju cap Harimau Kuat. Sy pun golongan sasar gak..... huhuhu. Jgn marah....nanti kene jual!!!!! **

14 comments:

Tirana said...

Beli minyak dengan mykad? Siapa golongan sasar tu ye? Entah-entah kak tirana termasuk dalam golongan yang tersasar dari subsidi minyak..huaaaaaa..

Zyma Saad said...

Akak tirana....

Gitu la janji Pak Menteri,Kak.
Ntah jadi ntah tak....tgk je la.
Huhuhuhu.....
:)

syah shah said...

sampai sekarang saya masih tak tahu isi butir bajet 2010... Orang sibuklaa kengkononnyaa... har har har har har :P :P :P

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Ko kene amik tau gak.....nanti senang ko nak tuntut apa yg patut ko tuntut,Sayang.
Huhuhuhu....
:)

cHeRyNa PiReS said...

uiikkk...macam tuh senang la dia nak buat survey? tak menghairankan ada yang nak guna org tertentu je nanti...ataupon dia limitkan...

ONE ZABA said...

bayangkan...

kita pulak kena tunjuk mykad pada warga banglades untuk beli minyak.

siapa pulak yang jadi pendatang!!!!!!!

Yunus Badawi said...

Aku tabiklah kat cicak2 kat rumah ko tu.

Cicak2 tu ada MyCicak tak? hehehe

Uncle Lee said...

Hello Zyma, was at Kenari's place noticed you beautiful profile.
Hmmm, can see you the sentimental and ahemmm, romantic kind of lady.
Wayyyyy to go.
Nothing like red roses for a beautiful lady.

Regret bahasa saya very jurassic, saya ta'berani nak comment in Malay, takut silap get mistaken for marriage proposal, ha ha.

But reading your profile header, allow me to add, love is like swallowing hot chocolate before its cooled off.
It takes you by surprise at first, but keeps you warm for a long time.

You have a nice weekend and keep a song in your heart, best regards, Lee.

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha....

Senang jugak diaorg nak misuse MyKad kita.....
:)

Zyma Saad said...

Cik One Z....

Kita pendatang dlm negara sendiri.
Pening2.....
:)

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Hahahaha....cicak2 tu bising je la dan menyemak kat rumah aku. Huhuhu.

MyCicak? Nanti aku khabarkan kat Pak Menteri supaya adakan MyCicak utk cicak2 ni.
:)

Zyma Saad said...

Uncle Lee.....

Thanks a lot.
Don`t praise me so much....
Malu maaaaaaaa....
:)

kenari said...

huhuhu zyma PM tak umumkan bonus tapi alhamdulilah RM500 dipanjangkan....

Zyma Saad said...

Kenari a.k.a Kak Shah....

Alhamdulillah....RM500, byk tu. Boleh settle segala hutang piutang.
Huhuhuhuhu.....
:)