23.10.09

Kenapa.....Tak Percaya Ke???

I`m not a girl, but NOT yet a woman -> Ini kata Britney Spears.
Bukan aku yg kata.

I`m not a girl, but ALREADY a matured lady -> Yang ni aku yg kata. Jangan salahkan Britney Spears. Huhuhuhu....

Mcm school girl ke aku ni? Mcm budak kat IPT ke ghuper aku ni? Ishhhh, musykil betul la.....kang ada yg ngorat aku. (Hubby Sayang, ampun kan daku ye.........). Ada ke patut mokcik kat gerai nasi lemak tu cakap aku ni budak sekolah...nak kene betul la mokcik tu!!!!

Mokcik Nasi Lemak : "Adik baru balik dari sekolah ke? Adik tingkatan berapa?"

Aku : Errkkkk.......(t`sengih2 mcm kerang busuk pd hal dlm hati b`bunga riang dan ceria bila mokcik tu ckp cenggitu).

Mokcik Nasi Lemak : "Nak SPM kot tahun ni. Byk je buku kat tangan Adik..."

Aku jwb dgn sopan : "Mokcik, sy ni dah pun 29 tahun. Bukan budak sekolah menengah la. SPM dah lama abis.....dah keje pun."

Mokcik Nasi Lemak : "Ye ke?? Mokcik ingat kamu dok sekolah lagi.....maaf la, Dik ye."

Aku : "Ehhh,takpe,Mokcik. Selalu sgt dah org ckp mcm tu......mcm budak sekolah lagi la, budak IPT la. "





Yg menyebabkan aku jadi budak sekolah la, budak kecik la - I`M HAPPY ALL THE TIME. Jerawat tumbuh di muka pun kene HAPPY gak. Tak HAPPY pun kene HAPPY gak. Huhuhuhu....

Kalau uols nak panggil ku mokcik pun takpe.....tak kisah!!!!



p/s : Kenapa......tak percaya ke??? Sila la percaya ye... aku dah 29 tahun maaaaaa.
p/s : Minum air suam byk2 utk awet muda dan sihat.
p/s : Jgn makan jeruk, asam. Jgn minum air b`gas......nanti cepat nampak kedut di muka.
p/s : Poket tebal atau tgh pokai.....kene senyum jugak. Jgn kasik kulit muka kerepot......
p/s : Tido biar cukup. Tido tak cukup, maknanya uols buat xtvt malam.....suami isteri pun ada xtvt malam gak. Huhuhuhu......"senaman lewat malam". :=)

9 comments:

~xiiinam~ said...

Kasut zyma saiz 4 kan?


muehehe....

Zyma Saad said...

xiiinam a.k.a Cklah....

Salah. Kasut sy saiz 5. Sila la beli kasut saiz 5 utk sy ye....
Muahahahahaha.....

Ada hajat nak beli kasut kat sy ke?? Musykil nihhhh....?????

chekgu BaniHassim said...

erm...
ye laa...akak nmpk cm budak sekolah sbb berbdan kecik..
org ckp petite aka genit...
mmg budak2...hehe

Tirana said...

Tengok badan kurus cekeding..memang nampak macam budak sekolah..hehehe..lebih2 kalau bawak buku..

Zyma Saad said...

Chekgu BH....

Akak tgh cari formula utk gemukkan yg kurus....besarkan yg kecil.
:) Huhuhuhu....

Zyma Saad said...

Akak Tirana.....

Kurus cekeding? Uwaaaaaa,tak sanggup dgr perkataan ituuuuu.....
Ohhh tidakkkkkk....

Rasanya nak kene cari formula utk gemukkan badan secepat mungkin.
Chaiyok....chaiyok....
:)

Putri said...

hihihi.. akak kecik sangat sebab tu org ingt akak budak spm :P
hihihi.. xpe kak.. putri lak org ingat darjah 6 huhuhuhuh.. sedih2..

Zyma Saad said...

Putri....

Huhuhhu....Akak ni saiz S. Saiz kecik.

:)

Shifu67 said...

boleh menyamar masuk sekolah semula ni.... kalau teringin jadi budak sekolah balik laa