28.9.09

Semua Yang Terjadi Biar Terjadi




Hadapi dengan senyuman.....
Semua yang t`jadi biar t`jadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua.....kan baik2 saja

Bila k`tetapan Tuhan
Sudah d`tetapkan
Tetaplah sudah...
Tak ada yg bisa merubah
Dan takkan bisa b`ubah

..........................................................................................................................

Aku yakin setiap yg t`jadi pasti ada hikmahnya
Hati perlu ikhlas m`hadapi dugaan dari ALLAH
Jiwa perlu tenang menerima segala ujian
Pejamkan mata, lapangkan dada
Hiburkan hati, percaya pada diri sendiri
Insya Allah,kekuatan pasti kembali

Aku telah b`janji pd Hubby utk tidak lagi mengingati kisah hitam masa silam yg kelam bagai warna malam.....
Biarlah bahagia itu antara aku dan Hubby yg dakap erat
Tiada lagi pagaran yg bisa memisahkan hati kami
Selain maut

15 comments:

cHeRyNa PiReS said...

LET's LAUGH PUT LOUD!
JANGAN SEDIH2 EK ZYMA...SEDIH PLAK BACE POSTING NIEH....BARU RASA NAM TOUR KEDAH TD:(

cHeRyNa PiReS said...

LET's LAUGH PUT LOUD!
JANGAN SEDIH2 EK ZYMA...SEDIH PLAK BACE POSTING NIEH....BARU RASA NAM TOUR KEDAH TD:(

Tirana said...

Salam Zyma,

Zyma pergi bercuti dulu. Nanti balik bercuti baru kak tirana nak minta tolong, hehehe..Lagi pun pertolongan yang diperlukan is not so urgent. Selamat bercuti dan selamat tenangkan fikiran.

Tie said...

Betul tu Zyma,

Yang lepas jangan dikenang. Selalu pandang ke depan.

Kak tie sendiri sedang dilanda ujian. Walaupun bukan masalah rumahtangga, tapi ia berkaitan dengan tanggungjawab. Segala usaha telah kak tie dan suami cuba namun segalanya terserah kepada yang esa. Mungkin sudah takdirnya begini. Hanya tuhan saja yang tahu.

~ Moga2 hubungan zyma dan suami kekal bahagia selamanya.

Zyma Saad said...

Cheryna Pires....

Jgn la sedih......
Sedih letak belakang, TOUR Kedah letak paling depan. :)

Jom explore Kedah....

Zyma Saad said...

W`salam Akak Tirana.....

Baik,Boss. Perintah Boss sy turutkan. Hehehehe. Sy nak bercuti nih....

Sy tunggu Akak Tirana.....ngeh 3x
:)

Zyma Saad said...

Akak Tie.....

Dugaan datang dan pegi. Itu lumrah hidup,kan. Hanya hati kita yg menetukan siapa diri kita yg sebenarnya. Utk KUAT, hati juga perlu KUAT. Utk BAHAGIA, hati yg tenang sgt d`perlukan.

Nama juga manusia kita ini,Kak. Manusia mana yg tidak pernah buat salah dan silap. Jika hati kita REDHA dgn setiap yg terjadi, segalanya akan lebih baik.

Doakan buat kami.

ONE ZABA said...

setiap kejadian pasti ada hikmahnya...

kenari said...

zyma..wlpun sy enggak ke-tahu-an ujung pangkal kesedihan kamu nih namun sy doakan yg baik2 aja utk kamu n hubby yaaa..boleh gitu yaaa

p/s entry baru? tgh dok pikiaq, takdak modai lg

DUN Behrang 2020 said...

Aku pun terpana (betui ke ni) bila baca tajuk n3 ko kali ni...cuma nasihat aku...apabila TELAH terjadi...mmg kita kena biar sbb ianya telahpun terjadi...cuma kita kena hati2 dan beringat supaya ianya tak akan JADI lg pada masa2 akan datang kecuali benda2 yg baik mcm xplore satu kedah tu ker...jadila banyak kali pun...asalkan duit bwh bantal tu masih banyak lagi...senyum skit!

xiiinam said...

errrr....ckLah ni kira dh ketinggalan cerita kot ni ya....tk berapa nk nangkap. Kena selongkar n3-n3 lama zyma le nampak gayanya ni...


apa2 pun, semoga berbahagia sentiasa...

Zyma Saad said...

Cik One Z....

Sy setuju dgn Cik One.
Setiap k`jadian pasti ada hikmahnya.

:)

Zyma Saad said...

Kenari.....

TQ ye. Sy tak pandai nak cerita in details ttg personal probs.

Sy nantikan new n3 dari awak. :)

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020......

Manusia tidak sempurna. Manusia tidak mampu m`jadi malaikat yg tiada kesilapan dan dosa.
Aku diduga dgn pelbagai ujian dan dugaan. Aku pandang ke hdpn dgn satu tujuan iaitu kejayaan dunia & akhirat, bahagia dunia & akhirat.
:) Anyway,TQ ye...

Zyma Saad said...

xiiinam a.k.a Cklah.....

Heheheh.....jgn selalu ketinggalan.

Doakan buat kami ye.. :)