29.9.09

Akhir Explore Negeri Kedah - (n3 Cuti2 M`sia)

Untuk tidak m`hampakan uols yg masih setia dgn aku di sini, aku buat last n3 ttg My Explorace Of Cuti2 Malaysia (Bandaraya Alor Star.......) (errkkkk,last ke??.....nanti aku decide sekali lagi ekkkk.)

B4 aku nak 'tekan brek" seketika utk pegi holiday utk tenangkan minda yg penuh dgn habuk, asap dan kebagainyer.......aku nak tayang la gambar2 yg aku kira masih d`anggap menarik dan cantik la. May be ada di antara uols yg tak b`kesempatan nak pusing2 satu Bandaraya Alor Star, so aku tak nak la lokek dan kedaung dgn uols. Sila la tatap gambar2 ni utk cuci mata dan minda uols.



Ini adalah pintu gerbang baru (pintu utama) Istana Anak Bukit, Alor Star. Warna cat pd pintu gerbang tu baru lagi tau. Dan Anak Bukit juga dah semakin maju dan d`gelar Mini Putrajaya.


Yang ni adalah Menara Alor Star yg mana ianya adalah struktur t`tinggi di Kedah. Ianya juga adalah menara telekomunikasi t`tinggi di Semenanjung M`sia (Utara). Dgn ketinggian 165.5m, Menara Alor Star adalah ke-2 t`tinggi selepas Menara Kuala Lumpur, DAN ke-19 yg t`tinggi di dunia.

Cantik kan........aku suka.



My Explorace Of Cuti2 Malaysia!!!!


10 comments:

Tie said...

Cantik la....

Zyma nak pergi lama ke ?

Updatelah nanti, ya.. Kak tie nak tahu kisah di sana pulak....

cHeRyNa PiReS said...

gambo last tuh lah yang paling best sekali...sangat hepi menengoknye:)

maknenye best la alor setar nieh...patut pergi lah ye....adoi...brapr agaknye tambang bas ye:)

~0~ said...

cantik pic tue...

Jard The Great said...

waaaaaaa.. neh yg goda aku gi kedah neh.. hehe.. tungguuu.. ;p

syah shah said...

kiranya ada gambo akak posing tak hengat donia kat situ, maka adalah lebih afdhal... hik hik hik hik :P :P

Zyma Saad said...

Akak Tie Sayang.....

Cantikkan pemandangan tu....

Sy pegi kejap je ke Langkawi tu...
sy nak pegi beli barang2 utk saloon. Huhuhu.....

Insya Allah,sy akan update kisah di sana.

Zyma Saad said...

Cheryna Pires....

Cantik kan....

Semua negeri ada kecantikkan nya yg t`sendiri. Kadang2 kita tak b`peluang utk melawat dan melihat tempat2 yg cantik dan bersejarah sbb sibuk dgn keje...

Sy pun baru je b`kesempatan nak tgk dunia yg sgt indah ni.... dulu sibuk study dan keje. Hihihi...

Zyma Saad said...

~O~....

Cantik kannnnzzzz....

Tenung la lama2, nanti boleh termimpi dlm tido waktu mlm....
:)

Zyma Saad said...

Jard The Great....

Datang la ke Kedah....
Makan angin....jalan2 cari makan.
:)

Zyma Saad said...

Syah Shah.........

Ko nak Akak posing ke? Akak pegi sorang2....Akak jugaklah yg snap gambar tu. Tangan Akak ada dua je, jari ada 10 je.
Jgn la dera Akak....huhuhu...