3.9.09

Petunjuk Jalan Kekayaan

Last week aku baca buku ni.....OKB Orang Kaya Bertaqwa oleh Dr. Rusly Abdullah Ph.D (Chef Li). Mmg menarik dan bagus utk d`ikuti. Aku dah khatam. Alhamdulillah.



Hari ni aku tambah lagi ilmu dlm diri aku utk terus maju dlm bisnes dgn m`baca yang ni pulak, Petunjuk Jalan Kekayaan, tulisan Dr. Rusly Abdullah jugak.


Pesanan k`ikhlasan dari Zyma Saad :

Pesanan aku utk yg ingin memulakan bisnes atau yg dah b`bisnes, sila cari dan tambahkan ilmu dlm diri agar lebih mantap dan b`ilmiah. Nak jadi businessman atau businesswoman, ILMU sgt penting. Nak jadi taukeh, jadilah taukeh yg serba boleh dan serba cekap utk m`laksanakan tugasan. Jgn jadi taukeh yg hanya nak terima DUIT je. Trust me!!!! This will help you.

Kata2 ransangan dari Pak Kiai Muhidin Hamdi (Tok guru kpd Dr. Rusly Abdullah yg b`asal dari Indonesia) :

"K`kayaan adalah dari hasil p`kerjaan kita sendiri. Hasil dari sesuatu yg praktis. Ia bukan hasil dari menungan atau imaginasi. Ia bukan jatuh dari langit. Ia bukan durian yg runtuh di hadapan kita. Ia bukan jatuh ke riba...."

**HAPPY READING AND HAPPY DOING BUSINESS.**




6 comments:

julietchun said...

kalo tak di pecahkan ruyung manakan dapat sagunya kan.

Tie said...

Eloklah kongsi2 di sini. Moga2 lebih ramai wanita2 kita berjaya macam Zyma !! Hi hi....

Zyma Saad said...

Julietchun....

Pd aku, kita org wanita ni mmg perlu work hard.
Kita kene pandai cari peluang2 bisnes.....jgn hanya bergantung pd suami je.
Zaman skrg adalah zaman bersaing dan byk pesaing.
Jom berniaga..... :)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Perkara yg dpt m`bantu kaum wanita maju, of course sy akan share info dan knowledge.
Sy tak pandai kedekut ilmu.... sy suka tgk wanita maju..
Akak Tie pun boleh maju jugak.

Rashid said...

ermm tak lama lagi boleh belanja pergi paris ke kashmir ke..

p/s - kena juga bergantung pd ... kalau tak setinggi manapun terbang akan rasa jua sunyinya.. hehe

Zyma Saad said...

Cikgu Rashid.....

Oleh e2 kita kene la terbang tinggi2 supaya kita tidak lagi kesunyian. Kat atas kita boleh nampak segala bagai yg di bawah....

Errrrkkk,Paris? kashmir???
Cikgu nak belanja ke? Huhuhuhu.....