1.9.09

Orang Lain Dah, Tapi Aku Belum Lagi......(Auto publish n3)

Let`s shop till drop.....

Hari ni 11 Ramadhan 1430H. Aku seperti biasa; pegi keje dan balik keje. Penat atau dahaga; belakang kira. Yg penting amanah dan tanggungjwb dlm keje perlu aku selesaikan. Puasa wajib tetap puasa wajib. No execuse!!!!

Since cuti sekolah lebih kurang seminggu; seminggu la aku keje tanpa cuti. Saloon mana boleh main pakai tutup masa cuti sekolah......masa ni la nak masyukkkkk!!!!

Aku tgk ramai org b`duyun2 sibuk shopping barang2 utk persiapan Hari Raya yg bakal tiba nanti. Beli itu....beli ini. Hinggakan t`lupa yg anak hilang dari pegangan tangan si ibu atau si bapa. Ada juga yg sibuk shopping hingga lupa kat mana diaorg parking kete. Tak kurang jugak yg shopping sampai poket koyak rabak......(poket dah kong la tuuuuu........).

Awal sungguh diaorg ni buat p`siapan Hari Raya. Aku?? Aku belum buat apa2 p`siapan pun. MALAS nak pikir.......awal lagi. May be seminggu sebelum Hari Raya Hari Bahagia Hari Mulia, baru la aku akan pegi shopping.....itupun kalau tak sibuk. Hhmmmmm, keje mcm aku ni bukannya takde ruang masa langsung, cuma aku belum desperate lagi. Biarlah dulu.....Paling2 tak pun, malam Raya la gamaknyer aku pegi shopping baju raya.

May be aku akan shopping malam Raya.......discount giler2. Harga murah yg amat sangat. Ada sesiapa yg nak tumpang shopping b`sama aku malam Raya.......sila "roger n out" aku.

p/s : Aku tak buat baju Raya tahun ni, tapi aku akan beli yg ready made. Baju kurung chiffon kot.....warna merah atau biru utk 2009. Itupun aku akan pegi serbu butik kawan aku........boleh dpt murah kot. Huhuhu.... :)



**KALAU NAK SHOPPING TU, BIARLAH B`ETIKA DAN B`HEMAH MCM MEMANDU KETE ATAS JALAN RAYA YE. TAKUT2 T`LEBIH TEKAN "SPEED"... HUJUNG BULAN GIGIT JARI KAKI LA KEKDAHNYER!!!!**

8 comments:

Tie said...

Kak tie pun gitu. Raya tahu ni tak macam raya. Malas nak shopping. Baju raya kak tie pun tak buat. beli kain pun tidak. Tak de mood laa..

Ingat balik johor nanti baru nak beli baju anak2. Kesian pulak. Walaupun mereka tak minta, teringat masa ayah bersusah payah belikan baju raya kak tie dulu. Suasana meriah sekali. Kak tie nak anak2 merasainya dan ingat bila besar nanti.

Bagi kak tie, raya hanyalah untuk anak2 je. Zaman kak tie dan suami dah berlalu.

kenari said...

sy pun gi keje balik keje je, persiapan raya ala kadar je, gaji bulan 9 ni dpt awal, gaji bulan 10 pun dpt awal, gaji bulan 11 pulak nuuuuunnnn di hujung bulan. makanya kena lah berjimat sebelum habis

julietchun said...

masa kecik2 dulu memang ler sibuk nak berbaju baru,berkasut baru,tapi skang ni nak kuar sopping pun malas, lebih seronok berguling2 kat rumah masa ari cuti :D

Zyma Saad said...

Akak Tie....

Ntah knp tahun ni malas nak beraya.
Rasa nak tarik selimut dan bantal busuk je dan tidooooo.
Setakat ni sy baru siapkan baju raya utk Hubby.....
Biskut raya nanti sy beli dari kawan2 je....tak sempat nak pegi tunjuk2.
Sy sama seperti Akak Tie - malas nak beraya. huhuhuhuh

Zyma Saad said...

Kenari.....

Kita serupa la.....
:)

*Gaji tu simpan la sikit utk sy. :)

Zyma Saad said...

Julietchun.....

Jom kita b`guling atas tilam.....
syok habis kalau dpt b`guling atas tilam sambil peluk bantal busuk.

:)

ONE ZABA said...

rabak dah....

Zyma Saad said...

One Z....

Kalau rabak kene jahit balik....jgn biar rabak lama sgt.
Nanti asyik dgr syiling jatuh ke lantai.....ting! ting! ting!
Hihihihi..... :)