1.9.09

Aku Berpeluh Wehhhhh.....(n3 haprak sbb aku d`kejar anjing)

Adehhhhh, tadi tengah hari aku d`kejar anjing weyyyyyy. Cenggini kisah yg menyayat hati yg agak azab nihhh.....adehhhh, jap nak amik napas lega. OK.

Tadi tengah hari aku pegi P/O (post office laa) sbb nak post something utk Akak Tirana. Aku b`jalan je sbb P/O tu takde la jauh sgt dari saloon aku.
Cik Vios aku parking agak jauh.....lagipun aku kene la "take care" dgn penuh kasih syg parking space tu sbb Alor Star ni kekurangan parking space. Aku kendong barang yg nak d`hantar tu dgn penuh k`sopanan dan k`susilaan tauuu. Takut jatuh....hancur b`kecai la jawapannyerr.

Tetiba aje ada sekor anjing putih b`polkodot hitam datang b`lari ke arah aku. Woffff!! Woffff!!!...
Apa lagi, aku pun lariiiiiiii.......anjing tu pun ikut aku lari sama. Pucat muka aku masa tengah sibuk dok m`larikan diri dari anjing tu. Hampehhh !!!

"Weyyyy, apasal la ko kejar aku nihhh,anjing oiiiiii??? Hanjing betul anjing nihhhh!!!! "

Wofff!!! Wofff!!!.......

Aku terus lari dan masuk ke dlm P/O.....semua org pandang aku. Adehhhhh, penat siottt. Dah la aku puasa.....ntah apa la yg anjing tu nampak kat aku. Then, aku settle barang yg nak d`hantar ke KL.

Sejurus keluar dari P/O, tetiba aku teringat cita2 aku nak makan egg tart. So, aku masuk pulak kat Fairy Bakery.

Egg Tart

Alaaaaa, habis la pulak. Kempunan la perut aku nak makan egg tart tu. Tak k`sampaian aku nak b`buka puasa dgn egg tart. Huhuhuhu......

"Batu belah, batu b`tangkup. Makan la aku, aku kempunan egg tart. Huhuhuhu."

**ADA KETE, NAIK LA KETE. DAH KENE KEJAR DGN ANJING, BARU TERINGAT KAT KETE. MAHAL2 BELI KETE, SIMPAN DGN PENUH KASIH SAYANG DAN MANJA.**

12 comments:

kenari said...

ya ampun kat alor setar ni mmg payah nk cari tmpt parking (yg kosong ye) especially time nk raya cmni.

julietchun said...

org kata kalo nampak anjing jgn lari, slow & steady je, tapi aku pon sama cam ko gak, pantang nampak anjing mencirit larik,hhahahahaha, padahal anjing tu bukan nak kejar pun, saja dia nak tumpang lalu,hahahhahaha.

Framestone said...

waduh huhuhu... yg g larik pasl pe... teu pasal anjing tue ikut larik same he...23x (bukan mengejar)

out of topic--> la xtersenarai ek... erm pe kate wat senarai sendiri..then bgtau bro..leh bro tambahkan dalam list huhuhu

cHeRyNa PiReS said...

hahahahaha...sowi aaa sha gelak 9tak baik kan!) tp hanjing tuh mungkin kekurangan kasih sayang tuh yg dok nak kejar org tuh...

tp lenkali kalo kena kejar jgn lari tau...takut dia gigit...

nasib baik takde pape...alhamdulillah...

Zyma Saad said...

Kenari.....

Caca marba la bandaraya alor star nih. Sy rasa sesak napas la. Jom pindah pegi Uganda, nak tak??

Zyma Saad said...

Julietchun....

Lemah lutut aku kalo anjing lintas depan atau tepi kain aku....
Mau pitam gamaknya....huhuhuhu.

Zyma Saad said...

Bro.Framestone.....

Sy tak pandai baca hati dan fikiran anjing tu. Tu yg jd cacamarba bila anjing lalu kat sy.
Huhuhuhuhu....

Zyma Saad said...

Cheryna pires.....

Akak mmg akan lari kalo teserempak dgn anjing. Akak "alah" dgn anjing.
takuttttt....

syah shah said...

anjing memang akan kejar kalau kita lari... jangan lari next time, tapi tunduk dan ambil batu kecil dan baling kat dia... biasanya diorang takut... kalau tak jadi juga, baru bukak langkah seribu... har har har har :P :P

kayteeze said...

Kak tie pernah dikejar anjing dulu, tapi anjing kecik je, ekekeke.....

Zyma Saad said...

Syah shah.....

Akak ni mmg penakut dgn anjing.
Walaupun anjing dok jauh berkilo meter.....Akak lari jauh2.
Huhuhuhuh.....

Zyma Saad said...

Kak Tie.....

Anjing mmg suka kat org pompuan,kan.
Tambahan pulak kat org pompuan yg comel2 mcm kita ni...hihihihi.
:)