14.8.09

Sharing Is Caring




Hari ni aku nak share a few tips kecantikan dgn uols sbb bagi aku SHARING is CARING. Aku tak nak la simpan sorang2. So, aku kasik sama rata kat uols. You, you, you, you, you.......amik,amik,amik!!!!

Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkanlah kata-kata kebaikkan.
Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikkan pada setiap orang yang anda jumpai.
Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, bahagikanlah makanan
dengan mereka yang kelaparan.
Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.
Untuk mendapatkan bentuk tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian.
Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain. Perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni.
Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa.
Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur. Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.
Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakan, bukan pada bentuk tubuh, atau cara dia menyisir rambutnya.
Kecantikan wanita terdapat pada mata, cara dia memandang dunia. Karena di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.
Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajah. Tetapi pada kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta dia berikan.
Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.


**Ada yg nak tambah?? Sila la tambah......garam ke, gula ke, serbuk kari ke... apa2 je. As long as baik utk d`nikmati dan d`kongsi b`sama2.

4 comments:

ain said...

Sangat meaningful..

Zyma Saad said...

Thank you,Ain.
:)

**Actually ur name,Ain,reminds me to an old friend of mine.**

Tirana said...

Nice article..thanks for sharing..

Blog pun dah berubah wajah..rasa macam lama tak masuk sini..Sori ye..kak tirana sibuk sikit.

Alhamdulillah kak tirana sihat dan selamat. Moga Zyma pun begitu juga..Jaga diri baik2

Zyma Saad said...

Akak Tirana....

Thanks ye. :)

Perubahan dlm diri ke arah kebaikkan itu penting. Perubahan utk lebih m`dewasakan kita.

Sy sihat,Akak. Semoga Akak and a whole of ur family are fine as well. :)