11.8.09

Kisah Cik Punti.....

Dah byk hari aku tak buat n3....bz dgn keje, family dan segala bagai.
Tapi kan.....kan...kan....aku ada one story to share with uols la. Pengalaman seram. Baru2 ni aku pegi ke UUM,Sintok - pegi hantar barang2 kat Cik Abg. Pada masa yg sama ada Hari Keusahawanan 2009 di UUM.

Then, aku nak balik ke Alor Star. Drive sorang2 dalam suasana malam kelam gelap menerusi h/way yg agak sunyi gituuuuu. Hanya lampu kete dan lampu jalanan yg menerangi kegelapan malam. Itu pun masih kurang terang bagi ku.

Setiap kali aku drive sorang2, aku low down cermin tingkap.....aku suka angin luar b`banding air-cond. Nyaman dan menyenangkan. Sepoi2 bahasa gitu. Aku buka radio HOTfm....temani aku sepanjang p`jalanan balik dari Sintok ke Alor Star.

Ketika menerusi h/way (aku tak nak cakap h/way mana.....nanti org tak nak lalu situ), aku d`lintasi satu "makhluk" b`kain serba putih. Masya Allah.... inilah 1st time aku t`lihat "wajah"nya. Gerun siot. B`istighfar panjang aku.... tak berani tengok cermin pandang belakang. Aku terus tekan pedal minyak..... sambil b`istighfar, b`zikir dan sebut nama ALLAH.


Maaf ye teman2, aku t`paksa kecilkan gambar Cik Punti ni, tp aku tak nak "blur"kan dia sbb aku nak kasik "impak maksima" kat uols. Aku sendiri pun seram tgk gambar Cik Punti yg tersangat la "cun" ini. Huhuhuhu....ehsan dari Mr.Google gituuu.

Terus-terang aku katakan, buruk wajahnya. Lemah semangat aku seketika.....
Aku tak pasti apakah itu Puntianak Harum Sundal Malam atau Puntianak Tak Pernah Menyundal atau Langsuir atau .......aku tak tahu nak panggil apa sbb itulah 1st time aku t`lihat. Aku kasi nama "Cik Punti" la senang citer. Dulu aku sekadar m`dengar cerita dari kengkawan je, tapi aku sendiri dah t`lihat wajahnya......tiada seri langsung makhluk itu. Huhuhuhu.....

Aku tak citer kat sesiapa pun.....bukannya apa, nanti org cakap aku ni jenis lemah semangat dan penakut. Klu citer pun, org cakap itu hanyalah khayalan aku. Tapi, aku yg pernah t`lihat wajahnya.......uwaaaaaaa, ngeriiiiii.

Sekarang dah ok sikit.......aku minum air Yassin yg Mama pernah bawa balik dari masjid baru2 ni. Semangat berani datang balik.

** Pernah ke uols terjumpa makhluk cenggitu? Cik Punti ke apa yg seram kekdahnye?

8 comments:

Rashid said...

uisss.. takde citer lainke. dah tau sy ni duk sorang-sorang.. dushhhss!!! mencikkk..

kayteeze said...

Tahniah !!

Sebab dapat tengok cik Punti secara live !

Kak tie tengok masa kecik je.. memang hodoh, sebab tu dia malu nak tunjuk rupanya, ekekeke....

Zyma Saad said...

Cikgu Rashid.....

Tu la, lain kali jgn dok sorang2. Cuba tgk bawah meja....kot2 ada Cik Punti ke mak Cik Punti ke.
Hihihihihihi (gelak ala Cik Punti gituuuuu.......).

Zyma Saad said...

Kak Tie.....

Mmg malang la kalau siapa tgk wajah Cik Punti....kompom tak tido malam. Asyik t`bayang2 wajahnya yg amat cun itu.
Ngeriiiiii....

Mummy Dasy said...

kira kuat semangat ah tu... klu me sure punye terus pengsan dan2 tu juga

Zyma Saad said...

Mummy Dasy....

Once in my life time....harap2 lepas ni no more "Cik Punti".
Huhuhuhu....ngeriii.

naf said...

wah, takutnya! ish..pengalaman sendiri...kalau tak asik dgr cerita org ek??

tapi saya tak berani laa nak dpt pengalaman gitu..hehe

anyway, time kasih drop by blog saye :)

Zyma Saad said...

Naf....

Sy ni org yg t`pilih agaknyer.... sbb tu la dpt b`dating dgn Cik Punti tu.... Huhuhuhu.

:)