30.7.09

Aku Diterjah Sekali Lagi.....

Salam buat teman2 blogger. Aku tidak pasti bagaimana utk m`ceritakan apa yg menimpa aku pd hari ini. Aku baru sahaja m`buka blog ku ini. Tapi aku tak sedar ada hamba ALLAH telah m`masuki blog ku ini.....dan paling menyedihkan aku adalah hamba ALLAH ini telah meninggalkan komen di blog ini dgn kata2 yg menyakiti hati aku.

Walau bagaimanapun, aku ingin mengucapkan ASSALAMMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA kpd tetamu yg tidak d`undang itu. Ku harap k`datangan beliau biarlah dgn NAWAITU yg diredhai ALLAH.

Aku dapat trace IP dan lokasi tetamu ku itu. Biarlah aku seorg yg tahu. Sebolehnya aku tak ingin meneka dlm k`samaran. Tapi aku yakin bahwa tetamu itu adalah org yg sama pernah buat "silence attack" kat blog aku dahulu...............

Apa pun, aku dah b`jumpa dgn seorg ALIM ULAMAK (Ustaz) yg tinggal b`hampiran dgn rumah aku dan m`beri foto tetamu yg tak d`undang itu. Aku hanya minta Ustaz tersebut "KEMBALIKAN" apa yg sepatutnya kpd tetamu itu. Aku bukan zalim utk m`zalimi hidup org tu malah aku takde waktu utk fikir ttg k`hidupan sesiapa pun.

ALLAH s.w.t itu lebih tahu...aku sbg hamba-Nya b`usaha utk m`pertahankan diri aku.

Mcm mana aku boleh trace tetamu itu? Aku check time dia enter ke blog. IP, location dia dan segala bagai aku dah trace.

So, ni nasihat aku utk tetamu yg tak d`undang yg penuh dgn k`jahatan di hatinya : Buang jauh2 perasaan sakit hati, iri hati, cemburu, hasad dengki dan busuk hati anda. Jika anda seorg ISLAM, please be a real ISLAM. And please get rid of ur ILL-FEELINGS. Skrg bulan SYAABAN, anda masih b`peluang utk perbaiki diri. Next month dah nak masuk bulan RAMADHAN.......bulan utk cuci hati. Think abt this. Penyakit hati seperti ini adalah RACUN dalam diri yg bisa m`makan diri sendiri.

"AKU REDHA JIKA ADA YG CUBA M`ZALIMI HIDUP KU. AKU YAKIN JIKA SETIAP HAMBA ALLAH REDHA MENERIMA MUSIBAH DARI-NYA, PASTI HIDUPNYA AKAN TENANG DAN BAHGIA."

4 comments:

maza said...

adakah ekau maksudkan itu adalah den ni ha yg comel?

uwakkkk!!!!

Zyma Saad said...

Dey Kanda Maza.......

Yenggevaa(mari sini)....

Adoiiii,den bukan cakap ekau. Den tau ekau org baik2....lagi bersopan santun dan extra comel.

Den tongah m`asapkan org yg dah "busuk" den dgn komian dan limau purut ni haaaa. Malam besok b`asap la badan dio haaaaa.

Bior dio ghaso haaaaa.Den tak nak tolong.....bior dio t`lolong haaa. :)

Den ghaso la....den nak asapkan sekali blog ni. Klu tak mujarab, mandi bunga la yeeee.

reoggal said...

take it easy sis cheers

Zyma Saad said...

reoggal...

Life is like hard,sometimes,huh!!!