26.5.09

Award dari Akak Tirana

Tengok ni apa yg aku dapat. Award....Vespa Blogger Award Frienship gitu. Sekejap tadi, aku masuk blog Akak Tirana dan tengok nama aku juga layak utk menerima award yg sangat cute ni. Thanks a lot, Akak Tirana.

Since award dan tag ni masih fresh.....better aku jawab. Nanti kalau simpan lama2 mesti terlupa. So, aku nak menjalankan tugas2 menjawab tag.....



a) Copy badge "Vespa 3logger Award Friendship" di atas untuk diletakkan di blog anda.



**Dah tempek dah ni.....clear lagi gituuuu.**



b) Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

Award ni diberi oleh Akak Tirana. Aku baru terima sekejap tadi. Thanks ekkkk, Akak Tirana. Actually, tak banyak yg aku tahu mengenai Akak Tirana sbb aku juga baru mengenalinya. But, to the best of my recollection, she is a great blogger which has a lot of great ideas to share with. When the 1st time I was reading her blog, I thought that she`s a perfect person to share ideas or thoughts. And, it`s true.

Bagaimana aku mengenali Akak Tirana di cyber-space ni? Aku merayau2 dari satu blog ke satu blog lain utk mencari info hinggalah aku terhenti dan melihat suatu nama yang indah "The Precious Moment". From there, I knew her. We`ve changed some good thoughts each other. The best thing I`d say is Akak Tirana is a great "TEACHER" to me in changing me. Since the moment, we always keep in touch via this cyber-space (blog).


c. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri.

Actually, secara jujurnya aku ni homely type person even nampak mcm vouge (ahakkkss..uwekkk), so kebanyakkan fakta/hobi aku adalah seperti di bawah ni:

1) Aku suka memasak....dan belajar memasak utk menambah skill masak-memasak nih. Kekadang tu hangus jugak apa yg aku masak.

2) Aku suka mengemas rumah sbb tak suka tengok sepah2 sana sini. Sakit mata mokcik ni nengok sepah2. I hate it!!

3) Aku suka berkebun walaupun tanah sekangkang kera di depan halaman rumah aku. Byk pokok yg aku tanam...tapi malas nak kasi pokok tu minum air. Yg jadi mangsa utk kasi pokok tu minum air adalah kakak ipar aku. Hikhikhik....

4) Aku suka membaca : magazines (Nur, Nona, Mingguan Wanita, Cleo, Vouge). Baca sampai tertido. Lepas tu magazine2 tu yg baca aku.....

5) Aku suka termenung bila rindukan My Hubby. Lepas tu mesti call Hubby terus...and say "I miss you so much,Abg."

6) Aku ada 9 adik-beradik yg sebenarnya.....ramai gitu. 7 perempuan, 2 lelaki. Aku yg ke-3. Pernah ada 3 org ibu. Tapi kini ada 2 org ibu sahaja sbb ibu yg lagi satu tu passed away a few years ago. Best tau ada adik-beradik yg ramai. Semua adik-beradik aku masuk universiti dan college...yg kecil2 masih bersekolah. Itu pun dihantar ke sekolah jenis International School.

7) Aku pernah menjadi model....lama dulu la. Cari pendapatan sendiri kononnya. Masa muda remaja la katakan. Pose sana, pose sini. Menyampah tengok diri sendiri dalam cermin sebab orang selalu cakap aku ni macam ChinDian (Chinese Indian)......waaaaaa. Ye la...mana tidaknya, aku ni hairy type ok. Bulu tangan banyak, nasib baik halus2. Sampai sekarang tak berani display gambar2 masa jd model.....huhuhuuhu. Takut Hubby marah (ampun ye, Hubby......)

8) Aku suka berada di kalangan orang2 yg sukses, berfikiran positif, suka majukan diri dan buat aku ketawa or senyum. That`s why, aku suka akan Akak Tirana. Yang lain2 pun aku suka & sayang jugak.....

9) Makanan yg aku sangat2 suka adalah Mee Hailam. My 1st choice....lalalalalala. Minuman yg aku suka adalah air suam dan mixed fruit juice (aku bikin sendiri...beli punya,ai don`t like).

10) Perpisahan antara Mama & Abah telah mengajar aku erti kehidupan yg realiti. Itu baru berpisah hidup....aku dah rasa kehilangan yg teramat sangat. Berpisah mati?? I can`t express my feelings now. I can`t....my parents adalah segalanya utk aku.

d) Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

Aku memilih :

1) Kak Tie

2) Ceera

3) Mamamanja

4) Eriey

5) Nina

6) Puteri Salji















5 comments:

Tirana said...

Salam Zyma...

Cepatnya buat homework ..effective gitu..hehehe..terimakasih ye kerana sudi terima award dan sudi jawab tag..Baru la kak tirana tahu serba sedikit pasal Zyma...Wow..pernah jadi model..tentu pandai bergaya kan? Apa pun kak tirana wish you luck for whatever you are doing right now.

Zyma Saad said...

W`salam Akak Tirana.
Sy tak suka buat sesiapa pun tertunggu2. Homework is homework.
Lagipun,homework(tag) yg Akak kasi tu best.....so,sy buat dgn pantas.
Thanks ekkkk 4 ur moral support, Akak Tirana.

Ceera said...

oh, time kasih.. ada benda nak update nie.. sayangggggg akak.. =P

nur nina said...

international school?? wow!! mahal ohhh! =D

Zyma Saad said...

Ceera > OK, sama2. Sila la update blog Ceera ye. Hihihi....
Love you,too, Lil`Sis.

Nina > A`ah...adik2 Akak tu disekolahkan di International School di KL. Abah Akak yg pilih.
Diaorg mmg stay di KL.
Akak pulak disekolahkan di St. Nicholas Convent High School.