21.8.10

Renung & Tenung

1) Kebaya Nyonya warna hitam - simpan !!! Jgn harap boleh muat.......kang ada yg sempot !!!
2) Kebaya Mak Dara warna merah - simpan !!! Jgn mimpi la..........peyut beshor !!!
3) Kasut tumit tinggi warna hitam - simpan !!! Lupakan je......tak s`suai !!!

Ye la, ye la......aku tahu, Mama Buyong mcm aku ni mana boleh pakai semua ni. Tak s`suai.........

Hmmmmmm, renung je la......kebaya2 tu aku gantung dlm lemari je la. Kebaya2 utk d`buat renung & tenung je. Kalau boleh d`tempek dlm frame..........dan gantung di dinding, mesti nampak cantik, kan.

Lambat lagi nak boleh pakai kebaya Nyonya & kebaya Mak Dara.......tunggu la 4 -5 bulan lagi lepas b`salin adik Si Aqif. Sementara tu, aku renung & tenung dulu la............karang letih m`renung & tenung, aku masuk tido la.

Hari Raya nanti, pakai jubah hitam lit-lap-lit-lap........OK jugak,kan.



p/s : Aqif panggil peyut aku ni "ball".
"Alahaiiiiiiii...........bukan ball la, Aqif. Tapi baby baru......" - Aku

26 comments:

sayangsayangibu said...

hehehehe...
tahu tak po mak yong....... ; )

PnConfused said...

akupon xde smgt nak beli baju raya..... buhsan jaaaaaa....





kasut pon, haih.. terbiar jer sme, balik2 pakai sandal... kaki dah bengkak.... sgt xtantek... huhuhuhu

kakpah said...

salam. kena pakai yang santai2 je. baju2 tu pakai le raya tahun depan hehe..

Ku Tak Sempurna said...

aku nak pinjam kebaya nyonya hitam, kebaya mak dara merah ko, pun macam takde paedah....


.
.

kompem aku pun akan renung dan tenung je baju tu..



haiiihhh ;P

tasekM said...

aku rasa nk pakai jeans je raya nih... ha ha.


.

Catwoman said...

sayangsayangibu @SSI....

Huhuhuhuhu......sy simpan je la impian nak pakai kebaya Nyonya & kebaya Mak Dara. Lambat lagi nak boleh pakai....

:)

Catwoman said...

PnConfused.......

Aku pakai jubah Mak Arab masa Hari Raya nanti....kebaya2 tu tak muat di badan aku.

Aku renung & tenung je la.....

:)

Catwoman said...

Kak Pah....

Itu la pasal.....sedih tau sbb tak boleh pakai kebaya Nyonya & kebaya Mak Dara tu.......

Tahun depan pun tahun depan laaaaaa......hihihihihi.

:)

Catwoman said...

KTS......

Berat badan ko tak nak turun lagi ekkkk?? Ko makan je la produk Jus Mate 5, Dr Rozmey si Pecah Panggung RM20 juta tu......
Kompom b`kesan.....

:)

Catwoman said...

tasekM......

Huhuhuhuhu......jgn ko sebut jeans, Yang. Aku dah b`bulan2 tak boleh pakai jeans....peyut m`beshor tauuuuu !!!

Rindu nak pakai jeans....

:)

zonaku said...

aku y seorang ni pun besarrrr

DrSinga said...

kaftan aka kain 2.5 meter yang ditebuk tang leher dan dijahit tepi tapi ketiak still nampak tu boleh gak dibuat baju raya kan....
tambah je liplap sikit...
hehehe.....

Yunus Badawi said...

Jgn renung dan tenung lama2. Nanti mata boleh juling hehehe

Yg bukan mak buyong pun ada yg dah tak muat nak pakai kebaya raya ni tau.

Shifu67 said...

kalau raya ni ko pakai kebaya,mesti gempaq... ala fikirkan la cam maan caranya supaya dlm perut ko cam gitu, ko masih boleh pakai kebaya... ubahsuai la sikit kebaya tu... hahaha

Adimuz said...

Hahahaha...

Alahai Zyma, sabor ajele. Lepas ni bolehlah pakai sampai ke malam.

Catwoman said...

zonaku.....

Aku pun beshor gak.....hihihihi.
Beshor tang peyut....

:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Doctor mesti pakai kaftan kain 2.5 meter masa ngandung dulu kan....
Selesa sgt kan.....sejuk je pakai kaftan tu. Mcm ada ekon je.....

Kat rumah pun mmg sy pakai kaftan atau pakaian yg loose.....
selesa je.

:)

Catwoman said...

Yunus Badawi @ YB.....

Hanya itu yg mampu sy lakukan... renung & tenung je!!!

Tapi berat badan sy mudah turun. Masa lepas b`salin si Aqif, sy struggle turunkan berat badan dlm tempoh 5-6 bulan. Sibuk keje sama.....so cepat je berat badan sy turun.

:)

Catwoman said...

Shifu67.....

Alahaiiiiii....aku tak pandai nak ubahsuai pakaian la, Bang Shifu.
Ubahsuai rambut, aku pandai la.

Aku pakai jubah litlap-litlap je la tahun nihhhh......

Huhuhuhuhuhu......

:)

Catwoman said...

Cikgu Adimuz......

Hihihihihi......sy ni p`gemar baju Kebaya, Cikgu. Nampak klasik sgt !!! Mcm2 jenis kebaya sy ada......cuma this year, sy tak boleh pakai sbb peknen, peyut dah beshor.

Huhuhuhuhuhu........

:)

blueCITY® said...

salam,

heheheh...
sabo jer la, kena ikut tema
dah mak buyong kena lah pakai baju mak dugong ekekekek...

syah shah said...

heheheh kak, sabar ja laa ya nak sarung kebaya?? Hihihihihih :D :D

panggil ball je takpe, jangan dibuat main cam ball sudahhhh... sangat membahye tu... Hohohohoh

maza said...

barangkali dah sampai masanya berjubah lah fulak.. hehehhehe

Catwoman said...

blueCITY.....

Huhuhuhuhu.....baju Mak Dugong pun baju Mak Dugong laaaaaaaa. Alahaiiiiii, sabar je la....

:)

Catwoman said...

Syah Shah........

Sabar itu s`paruh drpd iman!!! Sabarrrrrrrr........

Itu la pasal, si Aqif ada je nak kenekan Akak. Kdng2 dia main pusat (belly button) Akak.....geli wooooooooo!!! Siap picit2 gituuuu...

:)

Catwoman said...

Kanda Maza.....

My Hubby mmg selalu suruh den pakai jubah....sometimes den pakai jugak. Ye la, den kan isteri Pak Aji. Wakakakakakaka.....

:)

Peace !!!