11.7.10

Things To Buy...

Aku masuk kitchen, hmmmmmm......ada barang2 yg hampir habis & dah habis. Dan perlu d`beli s`cepat mungkin.........s`belum t`lewat.

Things to buy :-

1) Beras
2) Milo
3) Coffee 3-in-1
4) Gula
5) Ikan / Udang / Sotong
6) Ayam
7) Tepung Gandum / Tepung Jagung / Tepung Tempura
8) Pampers si Aqif
9) Susu DUMEX Dugro 1 plus (si Aqif punya......)
10) Susu ANMUM (aku punya.......)
11) Susu ANLENE (Babah si Aqif punya........)
12) Kurma Cina / Buah Kaki Pisang / Kembang S`mangkuk / Manisan Halwa Kundur / Biji Selasih / Getah Anggur / Gula Batu (....campuran semua ni adalah utk m`rawat panas badan, sakit tekak, batuk2 & demam.....tips dari nenek moyang)
13) Madu Lebah Khawla
14) Kicap Kipas Udang / Sos Cili / Sos Tomato
15) Cornflakes / Honey Stars / Koko Crunch



Tesco Hypermarket.......I`m comingggggg !!!

Ada s`siapa yg nak ikut aku shopping b`sama Aqif (si Debab k`sayangan aku) ???

Jom, jom, jom.......Tesco, Tesco, Tesco !!!!!

:-)

12 comments:

ckLah said...

Selamat memborong....


:)

DrSinga said...

babah Aqif tak ikut?
babah Aqif nak tinggal dgn lizard??
:)

Catwoman said...

CkLah....

Habis m`borong, kita pegi makan2 pulak. Kasi energy....

:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Babah si Aqif pegi keje.
Babah si Aqif tak geli dgn lizard.......dia perkasa!!

Huhuhuhuhu.......

Tadi pegi Tesco, sy bawa Aqif dan seorg budak keje sy. Mintak tolong dia teman & angkat barang2 sikit...


:)

mancai said...

org perempuan memang rajin buat ist... aku ni tak pernah ader list pun kalau nak shoping... angkut jek... malas nak pikir amaun kot huhuhuhu

maza said...

bila shopping maza hanya tau pergi satu tempat sahaja.. malas nak jalan2 merayau2..huhhyu

asal ada, rembat, dan bayar.. kemudian balik.. hehehhe

en_me said...

13) Madu Lebah Khawla (saper yg punya....) ekeke

Catwoman said...

mancai.....

Senang bila ada list.
Kalau aku tak buat list, mesti over budget.....itu nak beli, ini nak beli.

Aku lebih suka buat list utk m`beli barang2.

Hihihihihi........

:)

Catwoman said...

Kanda Maza......

Mcm den ni haaaa, suka ke Tesco.
Mcm2 ado.....hihihihi.

Lagipun, barang2 di Tesco byk pilihan & b`kualiti serta harga juga reasonable.

Hihihihihi......

:)

Catwoman said...

en_me......

Owhhhhh, Madu Lebah Khawla tu aku guna utk pelbagai. Utk masakan, utk minuman, utk m`rawat batuk kami anak-b`anak di rumah, utk buat Manisan Conrflakes Madu (mcm hari raya tuuuu......).

Byk k`gunaan madu Lebah Khawla nihhh......dan paling penting ASLI.

Aqif pun suka bila aku buatkan dia air suam campur dgn Madu Lebah Khawla ni. Aku masukkan dlm botol susu dia. Dia hisap nyot-nyot-nyot gituuuuuuuuuu.......

:)

syah shah said...

err... pempes Aqif akak buh kat dapur? waahhh... dasattt... Mueheheheheheh :P :P :P :P

Catwoman said...

Syah Shah.....

Wakakakakakaka....
All-in laaaaaa kiranya.....

Pampers tu yg paling MESTI-KENE-ADE.....kalau tak, huhhhhh, pakai kain pelekat Babah dia laaaaa....

Wakakakakakaka....

:)