29.7.10

Kelmarin. Hari Ini. Besok.

M`lihat anak sulung ku ( Aqif @ Si Debab ) kian m`besar di depan mata ku adalah suatu sinar k`gembiraan yg abadi. Tiada apa yg lebih m`bahagiakan aku & Hubby s`lain punya cahaya mata yg kian m`besar & pintar ni. Mcm2 keletah yg m`lucukan & m`bahagiakan hati ku & Hubby.

Dulu - aku punya alasan / sebab yg t`sendiri kenapa aku sembunyikan k`hadiran / k`lahiran Si Debab ku ini. Aku ingin m`lindungi anak k`sayangan ku ini. Hanya org t`tentu yg faham situasi ku. Yang nyata Aqif adalah anak yg punya bapa yg sah (my Hubby) & lahir dari tubuh kerdil ku sendiri atas ikatan p`nikahan yg halal, sah & d`beri restu dari keluarga aku & Hubby. Aku m`rasa perit namun m`bahagiakn tika detik2 m`lahirkan Aqif.

M`jadi isteri ke-2 bukanlah suatu yg hina atau keji jika kita tahu m`bawa & m`jaga diri dan k`peribadian. Aku bahagia dgn pilihan hidup ini. Aku m`layari hidup dgn Hubby, Aqif & family seperti org lain juga. Pernahkah aku menangis s`lama m`jadi isteri ke-2 ?? Hmmmmm, tipu namanya jika aku tidak pernah menangis. Tapi aku bukan menangis kerana b`gaduh atau b`tekak dgn Hubby..........aku menangis kerana m`lihat k`jayaan beliau, aku menangis kerana m`lihat Aqif s`makin pintar, aku menangis kerana aku telah b`jaya miliki bisnes, rumah, kete2 idaman. Dan aku menangis kerana aku masih d`hormati even aku pernah jatuh t`sungkur dek d`fitnah & d`hina s`seorg (aku belum pernah lupa kata2 wanita t`sebut. Masih kuat t`pahat di jiwa ku...).

Hidup hari ini. Ya, hidup pada hari ini jika tiada matlamat & hala tuju pasti tiada hasilnya. Aku ingin tambah anak ke-3 by next year (Babah si Aqif cakap aku kene b`anak lagi........huhuhuhu).
Aku orait je. Kira confirm la. Aku plan nak masukkan Aqif ke KUMON one fine day later. Jika suatu masa dahulu my dad hantar aku ke Children`s Corner Kindergarten, aku pula plan nak hantar Aqif ke KUMON. Wang bukan soalnya, tapi education yg aku utamakan.

Hari ini yg indah. Ya, benar. Hari ini adalah sgt indah. Si Debab minta aku belikan bubble dlm bottle. Tak mahal, RM2.50 s`botol. So aku tak nak b`kira dgn anak, aku belikan bubble tu. Si Debab belum pandai tiup bubble tu, so aku tolong tiupkan utk dia. Si Debab aku ni b`tepuk tangan yg masih lembut tu. Gembira. Ketawa. Teruja m`lihat bubble b`terbangan. Si Debab cuba meniup tapi tak jadi. Aku ketawakan dia.

Skrg Si Debab dah tido. Letih b`main. Hubby juga dah tido. Dan aku pula sedang b`fikir. Byk perkara yg aku fikirkan. Ya, mmg byk perkara. Adat k`hidupan yg tiada noktah s`lagi masih b`nafas di bumi ALLAH. Yang pasti aku bahagia dgn pilihan hidup ini. M`jadi isteri ke-2 bukanlah hina atau keji jika kita bijak m`bawa & m`jaga diri & k`peribadian. Insya Allah.

Selamat malam. Layari hidup ini dgn manis & indah. Buang yg pahit jauh2. Hidup mesti positif.

22 comments:

sayangsayangibu said...

suka baca en3 yang sangat positif ini..
moga zyma akan terus bahagia bersama apa yang zyma miliki...
pernah dengar tak
kebahagian hak milk setiap insan... ;p

kakpah said...

salam pagi pagi ni zyma..
nikmatilah kebahahagian yang ko nikmati sekarang..
DIA mengurniakannya kepadamu.

Bila due..

Tie said...

Eloklah muda-muda ni produce anak sekerap yang mungkin. Esok-esok boleh rehat goyang kaki lebih cepat.

Mak Su said...

wish u all the best :)

Catwoman said...

Sayangsayangibu....

Terima kasih ye, SSI.
Itulah harapan dlm doa sy.

Pernah dgr ungkapan itu....tapi di mana ye???

:)

Catwoman said...

Kak Pah....

Salam pagi, Kak Pah.
Terima kasih ye, Kak. Doakan buat sy & family.

Due date : 20/09/10, Insya Allah.
Tapi biasanya baby zaman canggih ni nak keluar awal dari due date.
Huhuhuhuhuhu.......

:)

Catwoman said...

Akak Tie.....

Selang setahun gituuuu......
Insya Allah, jika panjang usia & murah rezeki & panjang jodoh....sy mahu tambah anak lagi. Buat jadi p`waris keturuna gituuuuuu....

Terima kasih ye, Akak Tie.

:)

Catwoman said...

Mak Su......

Terima kasih byk2 ye, Mak Su.
I wish you all the best, too.

Take care ye, Mak Su.

:)

Shifu67 said...

lepas debab & hubby dah tido.... sah ko main tiup belonnn....

dulu2 kita kacau air sabun je buat tiup2 gitu...

tasekM said...

ooo... yu isteri ke2 ke yang...?


asal yu bahagia dah la yang...

:)

julietchun said...

kumon baguskan, ramai yg hantar anak2 kesana dapat tgk perubahan pada anak2.

mancai said...

bab ni la yang best.. semoga kekal bahagia sampai bila2

Catwoman said...

Shifu67.......

Lepas 2 beranak tu tido, aku dok ngadap blog ko la.....baca amende yg ko nulis. Huhuhuhuhu......

aku pun dulu buat cenggitu gak, tapi bila Si Debab nampak bubble tu kat kedai, dia m`rengek minta belikan, aku beli terus je la....

Huhuhuhuhu........

:)

Catwoman said...

tasekM....

Yup, isteri ke-2. It`s OK, TM.
Life`s a long journey.

Alhamdulillah, kitaorg masih bahagia b`sama. Alhamdulillah.

Thanks ye, TM.

:)

Catwoman said...

Julietchun......

Aku pun dgr KUMON tu bagus & byk m`lahirkan anak2 yg bijak pandai serta tertib.

Aku nak hantar la Si Debab pegi KUMON bila dia besar sikit.

Huhuhuhuhuhu.......

:)

Catwoman said...

mancai.....

Terima kasih byk2 ye, Bro.
Tenang hati aku dgr ko doakan k`bahagiaan utk aku & suami.

Aku juga m`doakan yg baik2 buat ko, Insya Allah.

Take care ye....

:)

Adimuz said...

Salam...

Kebahagian hanya untuk org berhak saja.

Tatanglah kehidupan dengan positif walau badai apa yang datang.

Catwoman said...

Cikgu Adimuz....

Salam 2 u 2, Cikgu....

Itulah harapan sy, Cikgu. Terima kasih kerana m`doakan yg baik2 buat sy & suami serta family.

Sy juga m`doakan yg baik2 buat Cikgu & family, Insya Allah.

:)

DrSinga said...

yang penting...
bahagia..
berjaya..
direstui..
positif..

Catwoman said...

DrSinga......

Alhamdulillah. Itulah harapan dlm doa sy, Doc.

Sy juga m`doakan yg baik2 buat Doc & family, Insya Allah.

:)

pu3 salji said...

zyma....
i tumpang gembira utk kehidupan yg u lalui skrg...

i pun gembira dgn apa yg i lalui skrg...

i harap kita sama2 perolehi ketenangan dan keredhaan Allah selalu....
Amin...

;)

HaniCheLat said...

hi zyma,

selalau nampak nama u kat blog drsinga. rasanya, first time jenguk ke mari.

suka entri ini. suka sesuatu yang positif macam ni.