23.6.10

House-keeping

Actually, aku malas nak buat house-keeping sejak preggy nihhh.

Tapi.......

Babah si Aqif dah nak balik dari Tanah Suci, so aku kene la buat house-keeping sedikit.
Asal aku kemas je, Aqif sepahkan cereal Koko Crunch atau Honey Star atas carpet atau lantai.

Asal aku masak di dapur je, dia pun sibuk nak jadi chef jugak.
Habis periuk belanga aku si Aqif ketuk2.....ketung-ketang-keting,
ketung-ketang-keting!!!!
Mcm studio music pulak..... bising wooooo!!!

16 comments:

zonaku said...

heheheheee... selamat berkemas!

julietchun said...

sila bersihkan segala habuk ye, nanti en.suami balik dia bagi markah :P

DrSinga said...

hati2 Yung!!!!
dont over do it!!!

maza said...

wakakak...

zaman masa si nasrun belum beradik, permainan yg paling diminati ialah senduk dan besen.. hehehhehe

kakpah said...

kakpah dah banyak tahun rumah tersusun rapi. atas meja boleh letak hiasan.
bila dah bercucu ni habislah semua kena angkat tinggi2, pintu almari pun dah kena kunci sentiasa sebab tangan kekcil tu dah pandai mengemas...
hmmm.. moralnya, bila ada anak kecil, memanglah rumah susah nak kemas..

Ku Tak Sempurna said...

ok... seperti biasa


.
.
.


.
.

pasni kemas umah aku plak


hihihi...

seronoknyaaaaaa... abah aqif dah nak balik, yea yea :D :D :D

sayangsayangibu said...

saja tu buat bunyi bunyi biar mummy ceria sambil masak masak... ;o

en_me said...

aqif x sabor nak dapat baby tewww.. uhuhu

Catwoman said...

Zonaku......

Jom teman sy b`kemas !!!
Letih wooooo kemaskan rumah masa tgh preggy nihhh.....

Alahaiiii......

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

Babah si Aqif balik, aku kene "bayar bil air t`tunggak 3 minggu"....

Huhuhuhuhuhu......

:)

Catwoman said...

DrSinga.......

Terima kasih ye, Doc.....
Bila seorg diri di rumah dgn anak kecik, byk yg sy kene buat sendirik.....

Penat mmg penat. Tapi sy tak berani buat keje berat. Sy buat setakat yg sy mampu je....

:)

Catwoman said...

Kanda Maza......

Wakakakakaka.....

Senduk dan besen pun kira toys jugak ke......??

Hihihihi........

:)

Catwoman said...

Kak Pah......

Nampak gayanya rumah sy ni bakal tak b`tukar carpet, tikar, alas meja dan tak b`pasu bunga kristal.
Alahaiiiii.......

Si Debab k`sayangan sy ni bawa masuk besen, sudu, sudip, pinggan plastik ke dlm bilik tido kami. Bilik tido ni dah jadi mcm "Hell Kitchen" je......

Setiap malam kami tido dgn besen, sudu kebagai yg si Debab tu bawa masuk. Dia angkut pelan2 dan sikit2......

Wakakakakakaka.....

:)

Catwoman said...

KTS......

Ko sanggup buli ibu ngandung kemas rumah ko, KTS....
Uwaaaaaaaaaaaa, sedihnya hati aku.
Ko bab2 buli ibu ngandung mmg t`baik.........

Babah si Aqif b`tolak petang ni dari Mekah.

:)

Catwoman said...

SSI....

Bising wooooooo......

Boleh sound trabel telinga sy nihhh.....

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

en_me......

Tungguuuuuuuuuuuuu

Hihihihi....

:)