28.5.10

Oh My Goodness!! - (Sydney Edition)

Alhamdulillah.

Syukur pd ALLAH kerna m`beri aku peluang dan ruang utk m`rasai nikmat makanan yg enak dan b`khasiat b`sama Aqif dan my friend, Dalina, ketika di Sydney.
'
'
'
'
Dalina yg m`bawa aku m`nikmati makanan yg enak ni di Sydney.
Bagi aku Sydney adalah "syurga dunia" yg indah penuh dgn warna-warni.
'
'
'
'
Antara makanan yg aku dan Aqif dah try di Sydney adalah seperti berikut :-

Ini adalah tiram yg mana d`makan dgn sos cili.
Before that, jgn lupa squeeze lemon atas tiram. Perghhhhhh.......it`s so tasty!!!

This one adalah Prawn Tacos. Aqif suka sweet prawn ni yg d`sediakan dlm makanan ni.....
Dalina yg suruh aku try makan.......delicious!!! Great!!!

This one pun sedap.....mcm sandwich. Bagus utk vegetarian. Ada tomato, carrot, green capsicum and etc.

Last but not least......a set of burger plus chips.
Chips ni besar sikit potongannya. Puas makan...




Aqif happy ketika di Sydney. Dia mudah suaikan diri dgn suasana yg baru. Byk p`kembangan positif yg aku lihat dlm dirinya. Namun dia selalu ingat kat Babah dia. He`s such a good boy......and brilliant,too.


p/s : Di Sydney juga t`dapat restoran2 makanan halal. Jgn bimbang soal makanan di sini.

p/s : Uols, aku tak citer soal kos hidup di sini sbb dulu aku dah kene hentam dgn someone. Katanyer aku ni suka menunjuk2. Biarlah aku m`rendah diri. Sometimes, agak susah nak pelihara hati org lain sedangkan niat aku hanya ingin share pengalaman yg aku p`olehi di tempat org (luar dari M`sia). So, this time aku benar2 hadkan maklumat yg b`kaitan kos penerbangan, kos hidup, kos makan and etc. Gambar2 aku dan Aqif b`canda di Sydney pun aku hadkan. Babah si Aqif dah warning b4 kitaorg start travelling. Yesterday pun Babahnya dah b`pesan s`kali lagi.

Dan ada yg b`tanya apa yg aku lakukan yg s`benarnya. What do I do for livings? Frankly speaking, I don`t see it`s a good idea to tell ev`ryone what actually I do for my livings. Apa yg aku boleh katakan adalah aku punya business ( I own a business and another one business is shared with a partner of mine cum my dad).

6 comments:

xiiinam said...

Happy..happy selalu ya!

sayangsayangibu said...

erpp...
ada jugak yang jd paknammaknam? ;p
abaikan sajok...

syah shah said...

studies show that oysters are full with aphrodisiac... sexually active kang... akak makan skett je tau... Babah Aqif takdak tu... Mueheheheheheh :P :P :P

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Terima kasih, CkLah...
Alhamdulillah, sy & Aqif senang hati di Sydney.

Take care ye, CkLah.
:)

Catwoman said...

sayangsayangibu....

Hihihihi....

Bukan mudah nak puaskan hati s`siapa pun, awak.

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Huwaaaaaaa......Akak makan 3 keping je. Itu tiram besar... kenyang gitu.
Huhuhuhu....

:)

Akak balik M`sia pd 29/05/2010, petang. Kene balik awal sikit sbb Babah si Aqif akan tunai Umrah pd awal June.