23.4.10

Alor Star - Sg.Petani - Auto City


Pagi Jumaat yg indah. Salam 2 all.......aku b`siaran langsung dari kedai mamak, Alor Star. Guna lappy hubby......pagi ni iPhone aku dah terus "padam" daaaaaaa. Dah tu lak air liur si Aqif dah m`banjiri pd iPhone yg retak dan terus "padam" tuuuuuuu.......padan muka aku kan!!!!

Hari ni aku nak "ukur jalan" - dari Alor Star hingga ke Auto City, Juru, Penang.

Breakfast di Alor Star. Nasi lemak; aku share dgn hubby. Aku makan tak byk sgt. Aku minum air suam je dan hubby minum Teh O suam je. Aqif breakfast susu botol dan prawn porridge je (aku yg masakkan...tapau sbb nak jalan jauh). Huhuhuhu.......

Then; jap lagi nak pegi kutip duit sewa rumah (di Bandar Laguna Merbuk, Sg.Petani) yg aku sewakan kpd penyewa (b`budak nursing Metro Specialist, Sg. Petani). Aku rasa aku la landlord yg baik hati b`jiwa rakyat yg kutip duit sewa di tgh bulan.........wakakakaka. Aku tak suka kejan org......aku faham financial problem penyewa2 aku ni). Rumah double-storey tu aku dah renovate luar dan dalam......jumlah penyewa at this moment, aku ada 6 org (nursing staff). Sewa RM800 je......kira habis murah la ni. K`kadang aku bawa makanan utk b`budak ni. Dah 2 tahun diaorg sewa dgn aku. Huhuhuhuhu.....

Then lagi; aku nak ke Auto City, Juru, Penang. Ada hal b`kaitan dgn kete........

Dahhhhh.......itu je aku nak "pok-pek, pok-pek". Tata-titi-tutu....



p/s : Si Aqif ni tgh ketuk kibod lappy (aku tgh m`riba dia)..........tuk-tap, tuk-tap. Aku taip, dia ketuk kibod......rasa nak gigit je jari comel si Aqif nihhhh.

20 comments:

syah shah said...

nasi lemak itu sungguh menggugat iman saya... hahahahah :P :P :P

blueCITY® said...

salam,
hehheheh...
very d romantika gitu...

tak ada lagi ke rumah sewa kat sini
nak sewa gak la
hehhehe...

julietchun said...

tuan rumah ngan penyewa memang kena ada kerjasam kan :P

maza said...

aderkkk....

rumah sewa satu pelaburan.. tapi ianya aset tak mudah cair.. hehehe

tahniah gitew...

salam jumaat zyma

zan-xray said...

telo sebijik lagi tu...
baik nya hati tuan rumahhhhh... murah rezeki lagi tu

Yunus Badawi said...

Ko mmg tuan rumah yg baik hati. Ko tak nak kenalkan budak2 tu dgn aku ke? hehehe

DrSinga said...

kang banjir lak kibod dengan air liur si Aqif...
kang kena lak beli laptop baru....

zonaku said...

heheheheee............
rajin jalan2.......

area seberang sgt la x pandai... y dalam pulau pun sesat tahap gaban............

Solehah said...

ada rumah sewa lagi kak?hehe..

Catwoman said...

Syah Shah....

Akak makan sikit je nasi lemak tu....sejak preggy ni, Akak dah kurang minat dgn Nasi Lemak daaaa.....

Huhuhuhu....

:)

Catwoman said...

blueCITY....

Romantika d`amour gitu kekdahnyer.....
Uwaaaaaaa, sudah habis lorrrrr....

You take care ye....

:)

Catwoman said...

Julietchun....

S`harusnyer cenggitu la, Sayang.
Knp? Tuan rumah ko tak best ke?

Huhuhuhu...

:)

Catwoman said...

Kanda Maza....

Huhuhuhu.....ianya juga adalah rezeki. Selain itu ianya adalah tanggungjwb sosial....m`beri tempat p`lindungan (tapi b`bayar) kpd penyewa wanita.

Terima kasih ye, Kanda Maza.

:)

Catwoman said...

zan-xray....

Hihihihi.....

Terima kasih ye, Zan. Aku pasti ALLAH akan m`balas k`baikkan utk ko juga...Insya Allah.

:)

Catwoman said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Sejak bila ko nak jadi "ulat bulu" nihhhh, YB? Ko berani "main sorok2" di belakang Mak Adam ye......

Meh sini aku pulas telinga ko tu......nak? Huhuhu......

:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Laptop Babah Si Aqif, takpe....
Jgn laptop Mama Si Aqif...huhuhu, mau demam sebulan daaaaa.....

Hihihihihi....

:)

Catwoman said...

Zonaku.....

Hihihihi....kene rajin2 "ukur jalan" gak la awak ni, Zona.

:)

Catwoman said...

Solehah.....

Akak cuma ada yg di Bndr Laguna Merbuk tu je.....itu pun dah "full-house". Hihihihi....

:)

Jard The Great said...

laparrrrrr..hihi

Catwoman said...

Jard The Great....

Jom kita pegi jalan2 cari makan....jommm!!!

:)