25.3.10

Malam Jumaat Yang Panas Dan Bercili

T`ingin sungguh nak makan Ketam Masak Lemak Cili Padi.
Ngidam seafood je sejak skrg ni........

So, aku beli ketam 1 kilo di Kuala Kedah, size agak sedang2 dan sesuwai utk nafsu makan aku. Buat masak Lemak Cili Padi......sungguh "kaw" dan power!!!!! Aku kene makan utk 2 org........

Makan jgn tak makan............



Sedappppp !!! Kenyang dahhhhhh....
Nak masuk tido.........malam Jemahat (Jumaat) ni.
Panas !!! Sbb tadi makan Ketam Masak Lemak Cili Padi.....


Kipas! Kipas! Kipas!
Hihihihi.........

22 comments:

Mr PenyuBiru said...

waduh! gambar ketam bercili itu sungguh menggoda.dah lama tak makan ketam ni.huhu

izan said...

tu lar kata.... panas tul.... sedapnya.

akak pun baru je masak ketam ... hihi

Kak Tie said...

Uwaaaa..........

Kak tie dah lama tak masak ketam ni....

Nampak sedap sungguh... kesian kak tie, dah kempunan ni..

Ku Tak Sempurna said...

humang aihhhhh..


byk tu sesuai utk mkn 6 org.. bukan 2 org

.
.

:D

syah shah said...

Heheheh Kalau saya masak banyak tu, saya makan setengah ekor je, yang selebihnya semua incik Firdaus yang sebat... Kikikikikik :P :P

Catwoman said...

Mr.PenyuBiru.....

M`goda,kan.....

Oleh itu d`nasihatkan pegi la masuk dapur dan masak ketam.
Hihihihi.....

:)

Catwoman said...

Akak Izan....

Panas sbb t`gigir cili padi. Leleh air mata.......uwaaaaaa!!!!

Lain kali masak, ajak sy makan sama tau..

:)

Catwoman said...

Kak Tie.....

Jgn menangis, Sayang..
Hihihihihi....

Masak Lemak Cili Padi je..sedap jika d`masak dgn bahan2 asli je.
Kunyit hidup tu yg penting...

:)

Catwoman said...

KTS.....

A`ahh,kan....
S`patutnya utk 6 org t`masuk ko la......tapi aku t`lupa kat ko laa.

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Next time masak ketam, kamu kene asingkan bhgn kamu dlm tapawe yg b`asingan.....kalau tak habis Incik Firdaus sebat hingga m`jilat jari. Sedap la tuuuu......

Huhuhuhuhu.......

:)

zan-xray said...

Eheh.. bila bab makan2 ni kaum hawa lak banyak komen ye :p
Aku elegik seafood jadi aku hanya boleh meleleh air liuq je tengok huaaaaa

Catwoman said...

Zan-xray......

Hahahaha.....itu tandanya kaum hawa suka masak & makan.

Ko rugi la cenggitu sbb tak dpt makan seafood.

Jika ko ada penyakit gout, sila jgn makan seafood tau. Nanti kronik pulak jadinya.

:)

ONE ZABA said...

tak makan ketam bercili pun tetap panas dan berpeluh....heh!!

julietchun said...

makan ketam kena ketuk tang sepit tu yg malas sikit.

syah shah said...

takdelah... memang saya yang kasi dia makan semua sebab saya tak suka makan ketam dan udang... kalau yang lain-lain, saya sebat sama banyak... heheheheheh :D :D

Rashid said...

wah!! tak sangka. Pandai masak rupanya..

Ingatkan mee maggie cepat dimasak sedap .. haha!!

blueCITY® said...

zyma darling,
hahahaha
panas ya, lalala
i pun suka ketam masak lemak cili api , lagi pedas lagi hot!!
huhuhu..

leh tido tak malam tadi?
malam jemaat kan
kuikui...

Catwoman said...

Cik One Z......

Skrg kan musim panas & kering...
panas memanjang je....
Ketiak pun bau peluh....

:)

Catwoman said...

Julietchun...

Tang sepit tu la ada byk isi yg manis, Sayang. Sedapppp.....

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Ooooo cenggitu ghupernye.
Akak ingat Incik Firdaus bedal tak hengat kamu......

Takpe2....kasik Incik Firdaus makan byk2 ye. Makan minum dia kene jaga dgn sempurna.....jgn biar dia berkeroncong. Huhuhuhu...

:)

Catwoman said...

Cikgu Rashid......

Errrkkkk, Cikgu terlambat puji sy la.......ketam pun dah habis.

Kalau tak boleh la tumpang sekaki dgn sy makan Ketam Masak Lemak Cili Padi nihhh.....

Panasssss.....pedassss!!!

Fuhhhh..fuhhhhh....

:)

Catwoman said...

blueCITY....

Hihihihii,pandai you sakat ai ye.
Ai dpt tido......rasa mcm dah sampai kat Paris la pulak. Penangan ketam nihhhh....

U mesti terer masak di dapur,kan...

:)