24.2.10

Masam Manis Kehidupan

Tadi tgh hari kawan aku, si Wawa, bawa buah mangga yg kuning k`emasan ni ke saloon ku. Aku t`ingin nak makan.......tapi aku malas nak kupas & potong. So, semuanya dia yg buatkan. Aku mmg takde mood......letih & ngantuk memanjang.


"Terima kasih, Wawa. Sayang jugak hang kat aku ye." - Aku

"OK. Kita kan kawan2. Hal kecik je. Nanti hang takdak kat saloon, aku boleh bantu assistant hang. Boleh,kan? - Wawa

"Boleh je. Nanti aku bayar duit upah kat hang lepas aku balik dari b`cuti." - Aku


Pandai si Wawa kupas & deco mangga ni. Lain kali kupas lagi utk aku tau !!!!!
Aku nak makan....



Masa on the way balik dari saloon, aku singgah beli apple rangup ni di pasar malam kat Pacific Hypermarket, Alor Star. T`ingin nak makan......sedapppppp!!!

Buah-buahan amat baik & menyihatkan utk semua org including those preggy moms. Tapi makan buah-buahan tu biarlah b`pada-pada. Jgn "buruk lantak".........




p/s : Aku ni kalau cakap dgn org......mcm ayam dgn itik. Aku kalau cakap loghat Kedah, mmg buruk. Tak sedap langsung......sbb tu aku ni d`cop sbg "Kedahan without Kedah tongue". Uols mmg akan ketawa guling2 tahap histeria jika dgr aku cakap loghat Kedah. So, biasanya aku ni byk m`dengar dan senyum je bila org b`cakap............bila aku yg cakap, ada je yg ketawa guling2 tahap histeria.
"Zan, ko cakap suara aku sedap & soft ekkk ari tu....kan? Baik ko ngaku suara aku ni mcm suara Siti Nurhaliza....cepat ngaku. Muahahahaha......"

p/s : I`ll be off 4 my vacation on this Sunday. It`s confirmed. I do not know how long I`ll be on the vacation. I need some times to keep myself away of stress.

p/s : You guys,take care....ok!!! If God still wants me to be around, I`ll be around 4 the sake of our friendships, Insya Allah. Otherwise, do remember me in ur heart...and stick my name on ur mind. Love you guys!!!

16 comments:

kayteeze said...

Zyma, kat sana tak online ke ?

Kalau ada peluang, jengok2lah kami di sini, ya...

Hantar email pun tak pe...

Sedih la rasa...

arryani said...

tgk mangga tu, terliuq sungguh...

bak la skit!!!

zan-xray said...

Pandainya si Wawa tu potong buah mangga, selera tengok.
hehe suara ko memang sedap didengar :-)
kalau time ngantuk pun mata mesti terkedip2 antara sedar tak sedar.

Zyma Da` Catwoman said...

kayteeze a.k.a Kak Tie...

Insya Allah, jika ada peluang..sy akan online dari sana.

YM sy mcm e-mail add sy gak la :
Zyma_Saad@yahoo.com


:)

Zyma Da` Catwoman said...

arryani.....

Yan, ko kene beli byk2 jika dah terliuq.....makan sampai mencirit!!
Muahahahaha...

Dah abih baru ko nak mintak.... huhuhuhu.

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Zan-xray....

Tangan dia tu b`seni kot.....aku tak pandai kupas & deco cenggitu. Aku hanya tahu makan je....
Huhuhuhu....

Suara aku ni mcm suara itik dan angsa la, Zan....huhuhuhu.

:)

syah shah said...

walaupun saya bukan penggemar mangga, tapi mangga tu nampak begitu menggoda... Hohohohohoh :D :D

Ok kak, saya doakan akak selamat pergi dan selamat kembali... Semoga diperoleh apa yang dihajati di sana... :D :D

julietchun said...

serius cantik mangga tu, buleh letak kat meja pengantin. Selamat bercuti, jaga diri.

ONE ZABA said...

bila pulak lori mangga nak sampai atas ni...jenuh tunggu ni!!!

Ah Fatt said...

aku 4 tahun kat kedah
bahasa kedah best wooo

terliur nampak mangga

Zyma Da` Catwoman said...

Syah Shah.....

Mangga tu agak masam sikit......
:)

Thanks,Dear. You take care of urself,too. :)

Zyma Da` Catwoman said...

Julietchun.....

Nanti ko nak jadi pengantin, aku suruh Wawa deco mangga cenggini utk ko.....tapi ko kene la jadi pengantin dulu! Muahahahaha....

:)Thank you, Lalingto.....

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z......

Ko hantar lori stoberi ke bawah sini, aku hantar lori mangga naik ke atas gunung tu.....

Huhuhuhuhu.....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Ah Fatt.....

Hang study di UUM....sbb tu hang kat Kedah ni 4 tahun. Nasib baik aku tak jumpa hang 4 tahun lalu...
kalau tak hang mesti jadi boiprend aku.......wakakakaka!!!! Cehhhh, aku hanya b`gurau semata2.... :)

:) Take care ye....

Yunus Badawi said...

aku ada kawan nama Wawa - org Kedah jugak. Wawa tu singkatan nama dia dan nama bapanya hehehe

Kalau ada masa hantar emel kat aku jugak tahu dan jgn lupa buah tangan utk aku.

Selamat bercuti. Enjoy your holidays

Putri said...

tetibe rs nak mkn jugak.. kak wawa.. kupaskan tuk putri jugak..huhuhu..