16.11.09

Skandal Dan Aku. Aku Dan Skandal.

Sehari dua ni aku asyik poning2 lalat laaaaaa....
Peknen??....(doctor, tlg peksa jap peyuttttt sy nihhh)
Nak makan itu....
Nak minum ini....
Peyuttt ku yg kempis dah t`buntat dan muncit sikit...
Ayoyooooo, amaaaa....
**(Nanti la aku peksa peyutttt. Peknen ke, period nak dtg ke??)**
Lalalalalala.....


Owh cinta gelap....jgn la ko hampiri aku.
Aku takut. Tapi ko dtg jugak.......
Owh scandal !!! Pegi jauh2 ko dari hidup aku.
Scandal yg penuh keji dan najis.
Bisa m`runtuh iman di dada ku.
Bisa m`gegarkan k`indahan mahligai yg ku bina dgn batu bata
B`atap genting (iyo ko atap gonting???)
B`ekon di setiap bilik (sejuk gedik2...)
Owh tidak......
(Ini yg menyebabkan aku diam sehari dua nihhhh)

Uols, aku telah d`scandal-kan dgn seorg pemilik jewellery boutique. Uwaaaaa, takut lorrrrr. Towkey kedai emas t`kenal tuuuuuuuu. Gelap bijik mata aku sbb telah d`skandal-kan dgn org kaya emas permata itu. B`binau mata aku sbb d`kaburi dgn rantai dan gelang kaki emas 916 = RM9 ribu ++ .

Kata org kaya emas tu pernah tgk aku kat Starbuck, Sg. Petani sekali (in 2008) dan Coffee Bean n Tea Leaf (dlm bulan May 2009). Muka aku ni femes sgt ke? Glemer sgt ke aku ni di tempat2 elite cenggitu?Aku wanita biasa aje......huhuhu

Dia kasik lit-lap, lit-lap tu m`lalui drebar cabuk dia tempoh hari. Giler ke ape lelaki tu. Bini dah dua haaa. D.U.A = 2. Reti ke uols bab2 b`bini 2 -3 cenggini??Sudehhhhh, jgn fikir yg bukan2. Aku tetap setia kat My Ciciwiwi Hubby. Kasik la aku chance utk jadi BIWI (bini) yg solehah dan setia serta penyayang buat My Ciciwiwi Hubby.

Org kaya emas tu ingat aku ni single pringles kott nohhh. Ye la aku ni macam budak sekolah atau dlm erti kata yg lebih sopan dan ayu; GADIS SUNTI (uwekkkk, sila muntah hijau ye...hahahaha!!!). Yg best nyer dia tak tau aku ni dah b`laki.....dan dia ingat aku ni hanya p`kerja di saloon. Dia tak tau aku ni towkey soh dan ada bisness sendiri. Huhuhuhu........

Haihhhh, letih la bila jadi p`hatian org padahal aku ni bukan la femes atau fofulur pun. S`kadar wanita biasa......yg masih setia pada My Ciciwiwi Hubby.Aku malu pada ALLAH andai aku m`zalimi my Hubby dan family hanya sbb d`kaburi dgn emas permata. Iman kene kuat nihhhhh........jgn tunduk dan sujud pada bisikan iblis dan syaitan yg s`memangnya nak menyesatkan anak2 Adam.

Aku TAK amik rantai dan gelang kaki emas tu. PETIR pasti PANAH aku kalau aku m`khianati My Ciciwiwi Hubby. Dahhh, dahhhh.....susah atau senang, harga diri perlu d`jaga s`baik mungkin.
(Daripada ko hantar rantai dan gelang kaki emas tu, baik ko hantar sebijik BMW kat aku, wahai org kaya emas permata.)

p/s : Walaupun aku ni jenis gedik2 dan notty, tapi aku tahu jaga diri. Hubby selalu monitor my movements. Dan aku selalu minta izin dia ke mana juga aku nak pegi. Selama aku hidup dgn dia, belum pernah aku calarkan k`percayaan dia, Insya Allah. K`percayaan kene jaga. Hati perlu d`cintai.

p/s : Ada s`siapa yg b`minat nak jadi 3rd BIWI org kaya emas permata tu, sila tinggalkan mobile number di e-mail address aku ye.
Huhuhuhu.....aku tgh baik hati ni.

p/s : Aku dah menang tadi. Hehehehe.....aku dah "lanyak" My Ciciwiwi Hubby cukup2. Ahaksssss.....jgn fikir yg bukan2 ekkkk. Secret la...... (wrestling....). Ngeh........3x

*************************************************************************************
Layannnn......

10 comments:

Yunus Badawi said...

Apakata ko offer kat Juliet atau kts? Mereka tu anak dara tran tang tang hehehe

Yunus Badawi said...

eh aku first ke?

Nak tambah komen sikit lagi.

Kalau betul towkey emas tu ingat ko masih belum kawin takpe jugak tapi kalau mmg dah tau tapi masih nak potong line, mmg nak kena dia.

psst - ensem ke towkey tu? ngeh3x

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Si Juliet & KTS mau ke jadik biwi no 3 org kaya emas tu???
Nanti aku tanya Juliet & KTS.....

;)

Zyma Saad said...

YB lagiiiiiiiii....

Aku rasa dia buat2 tak tau la.
Paling tak pun dia buat2 lupa.
Hahahaha.....

Boleh tahan la rupa dia,YB. Biasa la dah ada 2 org bini...yg penting ada 5cs :

1st C = CASH
2nd C = CAR
3rd C = CONDOMINUIM
4th C = CREDIT CARDS
5th C = CARING

Huhuhuhu....
:)

Na Shari said...

Hahaha...Ngerinya dengan orang macam tu. Tapi Alhamdulillah...Sis tak tergoda dengan emas permata bagai tu...

Teringat citer lucu suatu ketika dulu...Time tu kakak na dah ada anak 2. Tapi satu hari, ada rombongan datang meminang. Siap bawak tepak sirih, berpantun bagai...Bila abah na cakap yang kakak na tu dah ada anak dua, masing2 terkedu.Yang peliknya, kenapa datang meminang terus. At least risik2 la dulu kat jiran sebelah kan....

Yunus Badawi said...

Kena ada 1 lagi C - Charisma baru ramai awek tertarik hehehe

Tie said...

Zyma ooii...!!

Meh sini..!!

Kak tie nak dengar bunyi perut tu !

Ni ada corong minyak, ganti stethoscope. Boleh la....

Bagi je tokey emas tu kat Juliet dan Kts... boleh penuhkan quota !! Waakakaa....

Zyma Saad said...

Na Shari....

Harta dan segala bagai boleh dicari,Sayang. Tapi andai kita berlaku curang terhadap suami & keluarga, takde keredhaan dari Allah.

Hati kene teguh. Iman kene kuat.
:)

Zyma Saad said...

Yunus Badawi....

Yes, Charisma.....ai like it.
:)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Huhuhuhu....corong minyak ye.
Boleh dgr ke peyuttt ku yg kembang kempis nihhhh?? wakakakaka...

Ye, cenggitu la tujuan sy. Kasik je kat KTS atau Juliet....biarlah diaorg pulak merasa nikmat MADU yg sgt manis nihhhh. Hihihihi....

:)