6.11.09

Hujan.Berpeluk Tubuh.Berbaju Tebal.Bersarung Kaki.Sapu Minyak Panas.Tido.

(Aku rasa tajuk n3 aku kali ni belum cukup panjang mcm tajuk n3 si KTS tu).

Uols, sejuk sgt la. Kat Alor Setar ni hujan seharian....dari pagi hingga ke malam.
Sejuk. Berpeluk tubuh. B`baju tebal. B`sarung kaki. Itulah aku......mcm wanita dlm pantang!! Ahakkkkssss.....Then, sapu sikit minyak urut panas kat kaki dan leher. Wahhhhh, best nyer!!!

Mcm mana nak pegi vacation ke Hatyai.....asyik hujan ni. Nanti demam la pulak kalau pegi vacation musim hujan. Rasa mcm nak tarik selimut dan buat taik mata je. ZzZzZzZzZz.....xtvt yg paling menyeronokan!!!




Uwaaaaaaa,aku nak jugak pegi vacation ke Hatyai. Tapi hujan...huk-huk-huk!!!

Kalau tak dapat pegi, maknanyer aku hanya boleh tengok photo je la. Aku kempunan nak tengok awek dan mamat Siam weyyyyyy!!!! Uwaaaaa....

Hatyai, u wait 4 me aaaaaa........I`ll come to you.
I don`t care...by hook or by crook, u must wait 4 me.
U cannot leave me tauuuu!!!!


Huk-huk-huk, Hatyaiiiiiiiii......wait 4 me aaa!!!


Wait 4 me aaaaaaa.......I`ll come 2 u,my Hatyai!!!! Oh la,la,la.....



Huhhhhh, aku cedih. Tak boleh pegi vacation masa musim hujan cenggini.
Larangan keras telah d`keluarkan oleh BIG BOSS (my Hubby).

Owhh,tolong.......aku kempunan nak jumpa Hatyai.
Kaki aku dah b`gedik2 nihhhh....
Jantung asyik duk-dab, duk-dab, duk-dab....
Bijik mata asyik blinking2 nihhh....
Jari asyik m`garu sana sini...
Penyakit apa nih weyyy????

Penyakit gedik2 nak masuk Hatyai kott nohhh????
Huhuhuhu....
;-)

22 comments:

sI tEDI said...

melaka pun hujan..

he he he..

salam kenal

sonata anak kancil said...

ye la...kat sini pun dah hujan....hujan2 pun, tak leh tarik2 selimut...gi keje gak!

naz ilyn said...

salam... musim-musim hujan macam ni mmg tak seronok nak gi makan angin nnti asik duduk terperok kat bilik jer sebab kesejukan sungguh tak best.

ku tak sempurna said...

ya betul!!!
tajuk BELUM CUKUP PANJANG!!! SILA PANJANGKAN LAGI!!

hahaha


.
.
.



nak pergi hatyai??
jom!!
jom!!

jomlaaaaaaaa...




.
.


errr... ko sponsor aku eh..
hikhikhik

sis_nita said...

nak ikut pi Hatyai..

huhu!

tak penah lagikk sampai sana..

Tirana said...

ehehe..kesiannya...Ikut kata suami, jangan engkar..nanti mengundang padah..ewahhh...pandai pulak kak tirana bagi nasihat ye..

Putri said...

hihihi..
lain kali la kak..
bila musim hujan reda..
kat tempat putri ni pun asyik hujan memanjang..
baju pun takut nak basuh..

Zyma Saad said...

Si tedi....

Alor Setar hujan dari pagi hingga ke mlm. Huhuhuhu....
Kempunan nak pegi makan angin.

Salam kenal utk ko gak,Sayang.
:)

Zyma Saad said...

Sonata Anak Kancil....

Selagi belum cuti week-end, mmg la ko kene pegi keje. Jgn nak ngelat. Hujan ke, kemarau ke, petir ke, jerebu ke.....ko kene pegi keje.
Huhuhuhu.....jgn nak monteng tau!!!

:)

Zyma Saad said...

naz ilyn......

Hujan2 cenggini sesuwaiii makan jemput2 panas dan Hot Coco kat rumah je....sambil nonton TV.
Best gak kan....
:)

Zyma Saad said...

KuTakSempurna a.k.a KTS....

Sayang, aku dah try nak PANJANGkan tajuk n3 aku, tapi mmg tak boleh lawan ko la. Tajuk n3 ko gak yg terpanjang. Aku tgh cari akal nak panjangkan tajuk n3. Tungguuuuu....

Jomm, jomm, jom...
Jom HEBOH-HEBOH!!!!

Mcm mana nak pegi Hatyai,KTS. Hujan ni....ko jgn lupa bawa payung tau. Kalau ko takde payung, ko pinjam la kat Rihanna ye.
Hihihhihi....

:)

Zyma Saad said...

Sis Nita....

Jommm....
Pegi packing baju cepat....
Lambat 1 minit, sy tinggal Sis Nita.

Insya Allah, nanti Akak ada la rezeki pegi ke Hatyai. Sy tak dpt nak pegi ni sbb hujan.
:)

Zyma Saad said...

Akak Tirana.....

Itu yg sy fikir tu. Sbb dia melarang keras la sy tak boleh pegi. Tak berani nak engkar cakap hubby. Kang nanti ada yg jadi "Si Tanggang ISTERI Durhaka". Wakaka..

:)

Zyma Saad said...

Putri....

A`ah....lain kali je la. Hatyai bukannya ada kaki nak lari jauh2 kan,Sayang. Nanti Akak kejar Hatyai kalau ia lari....
Hiihihhihii....

:)

ONE ZABA said...

jangan main hujan....nanti demammmmm!!!!

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Hujan rintik2...
Air bergelora....
(lagu zaman dolu2....masa kecik2)

:)Tak mo la main hujan....demam nanti. Kalau demam tak boleh pegi makan angin. Huhuhuhu...

syah shah said...

tak lari hatyai dikejar kak... sampai tahun depan pun dia masih di situ... Lainlaa kalau akak kejar orang yang bernama hatyai... itu mungkin lari... har har har har :P :P :P

maza said...

Kelantan banjir, Terengganu banjir, Pahang tengah hati-hati banjir....

Tak lama lagi Perak dan Kedah pula..

Jadinya elok tinggal kat rumah aje sebelum rumah itu hanyut.

Tak pun elok juga kalau zyma pergi melawat mangsa banjir dan hulurkan bantuan.. kurang-kurangnya menyumbangkan aktiviti penyayang dan sektor pelacongan dalam negara pun dpat ditingkatkan.

jadinya, melaconglah ke dalam negara aje...

Hatyaai tiada apa yg menarik...
cuma bangunan2 aje yang ada....
banyak lagi bangunan2 best2 di Msia...

Keduanya, Hatyaai ramai wanita siam yang seksi giler.. muka mcem pejenayah pecah rumah pun nak melawa juga di sana..

Dari itu tak elok utk kesihatan perempaun suci mcm zyma.. tapi kalau mcm bro maza ini worait kot..

wakakakkaka

tandatangan,
manusia yg dengki!
huuhhu

xiiinam said...

Jangan main hujannnnn...

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Tak lari gunung dikejar.....
Tak lari jugak la Hatyai tu Akak kejar....
perlukah Akak mencari boipren yg bernama hatyai...huhuhuhu.
Hubby Akak baling batu kat kepala Akak kalau Akak buat perangai tak senonoh cenggitu,Sayang.

:)

Zyma Saad said...

Kanda Maza....

Ekau mmg baik hati sbb memberi nasihat kek den yo....
Den suko nasihat ekau ni haaaa....
Oleh e2 den tak jadi poie ke Hatyai la....den ghaso baik den poie Ugando sbb tak dpt poie Hatyai.
OK tak idea den ni haaaa????

Huhuhuhu.....
:)

Zyma Saad said...

xiiinam a.k.a Cklah....

Mandi hujan kat dlm toilet, ok kot?? Huhuhuhuhu.....

:)