9.11.09

Beauty Within The Beast - For Beautiful Bikers Only

Siapa kata wanita tak boleh m`minati motorbike? Aku minat even aku ni seorg yg sopan dan lemah lembut (uwekkkkk, sila muntah hijau ye). Minat aku tidak hanya pd k`cantikkan manusia. Tapi aku juga minat pd k`cantikkan motorbike. Ada something yg m`buatkan aku "jatuh cinta" pd motorbike - the EXHAUST SYSTEM (racing and evolution).

Jom aku introduce a few motorbikes yg the latest. Jommmm....


KTM RC8 "R"


Specification :
Engine type - 2-cylinder, 4-stroke, V75
Displacement - 1195cc
Bore x stroke - 105 x 69mm
Performance (homologated) - 125 kW @ 10,250 rpm
Max.torque - 123 Nm @ 8000 rpm
Compression ratio - 13:51
Clutch - Wet-multi-disc clutch, operated hydraulically
Frame - Chromium-Molybdenum trellis frame, aluminium subframe.
Tank Capacity - approx. 16.5 liters / 3.5 liters reserve


Harley-Davidson XR 1200 (Back)



Harley-Davidson XR 1200 (Front)


Kawasaki Ninja ZX-10R
"The latest Kawasaki ZX-10R is a superb all-rounder superbike that has the raw power, sweet chassis handling and exquisite finishing that looks worthy of its namesake, the sleek, fast and ruthless assassin that once it attacks, leaves other sportbikes in its wake."

Yamaha YZF-R1


ATTENTION :
MOTOR CULTURE ASIA (MCA) 2009
CALENDAR NOV - DEC

Malaysia :
Malacca International bike Festival ( 6-7 nov)
H-D Ride to Penang (20 - 22 Nov)

Thailand :
Bang Saen Bike Week (6-7 Nov)
Nonthanburi Bike Week (27-28 Nov)
Hua Hin Bike Week (4-5 Dec)
Chiangmai Bike Week (6-7 Dec)
Lamphang Bike Night (10 Dec)
Black Devil Party (12 Dec)

Philippines :
Motokhana, Tuloy Ang Saya (8 Nov)


p/s : Maznah Zolkifli (Actress/ Malaysian Youth Reps) bikes YAMAHA YZ-R1.
p/s : Aku rindu kat kete SATRIA GTi yg telah aku jualkan. Kete tu ada memori manis dgn arwah tunang aku. Aku dah jual sebab arwah pun dah kembali ke rahmatullah a few years ago. Tak sanggup tgk kete tu lagi dah....boleh nangis tau. Huk-huk-huk-huk......

4 comments:

maza said...

huhuhuh...

good sis, very the good one lorr.. huhuhuh

maza prefer yg touring bike atau DP punya.. hehehehe

almaklumlah, kembara jalanan gitew.. hehehehe

Zyma Saad said...

Kanda Maza.....

Ya,the very the good one maaaaa.

Vrommmmm, vrommmmmmm.......

DUN Behrang 2020 said...

Mmg aku dapat bayangkan ko yg sopan tunggang KTM RC8 tu...fuh...sopan habis!

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020.....

Kah-kah-kah......lawak la ko ni.
Ya, betul.....aku mmg seorg yg sopan santun. Tapi atas jalanraya, aku la PEMBULI JALANRAYA.
Muahahahaha.....

:)