24.8.09

Tengok je tau.....(Auto Publish n3)

Tadi aku b`buka puasa dgn b`berapa jenis menu je. Aku tak berapa sihat sikit ari ni. Sesedap mana pun makanan yg d`masak dan d`hidang, aku hanya dpt makan sikit je. Asyik nak demam malam je....pening2 kepala dan m`loya.

OK la, let`s talk what I ate this evening during b`buka puasa. Aku cuma minum sedikit jus limau plus peppermint, kuih cara b`lauk dan ayam dan ayam masak black pepper. Itu pun tak dapat nak habiskan.


Ini jus limau plus peppermint. Boleh potong lemak dan spare-tyre yg tak d`kehendaki.


This one, ayam masak black pepper. Sedap mmg la sedap, tapi aku yg tak sihat ni tak dpt nak menyahut cabaran utk makan ayam black pepper nihhh. Sedihhh.....uhuk,uhuk,uhuk!!!!

And last but not least, kuih cara b`lauk. Ini Mama aku yg buatkan. Aku pernah buat dolu2, tapi skrg dah takde masa nak buat. Sedap gak....tapi aku makan 2 -3 bijik je.
Nak resepi, sila hantar request kat e-mail ni ye: Zyma_Saad@yahoo.com
Aku malas nak tulis resepi kat dlm ni. Nanti panjang sgt, tak larat nak renung lama2 dan baca.
:)


16 comments:

Tirana said...

Lengkap menu...hehehe...

Jus limau tu tak masam ke?

cHeRyNa PiReS said...

salam...air limau letak peppermint? best ke? kuih cara berlauk tuh macam pakai bekas bahulu je...bunga2...comel!:)

kayteeze said...

Zyma loya ? Ada isi ke ? Hi hi...

Moga2 cepat sembuh demam tu... jaga diri, ya..

Zyma Saad said...

Akak Tirana...

Jus limau tu masam,tapi jika tak nak masam, kurangkan limau nipis.
Jika utk minum 4-5 org, 1-2 biji limau dah memadai.

:)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires.....

Salam 2 u 2. Kita kene kreatif dlm soal masakan. Sebenarnya mudah je nak buat jus limau plus peppermint tu.
A`ah,kuih cara b`lauk tu guna bekas bahulu. Itu pun kene kreatif.
Then, barulah kita ada selera nak makan. Betul tak?? :)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Demam biasa je....sy ni kalau cuaca berubah, sy pun berubah.
Malam2 kene pakai sarung kaki dan baju sejuk.
:) Sy tunggu Kak Tie ada "isi"...
ngehh...3x

~0~ said...

wah...special tue...minat tang air tue...hehehe

Framestone said...

saje je mahu bikin onar di bulanpose.... arghh...baru je lepas sahur..gamaknye lambat lg nk berbuka nie

out of topic--> nk bgtau..bro dah selamat berpindah ke tertatak baru www.broframestone.com

Framestone said...

outof topic--> salam zara he...23x

yup domain n hosting sendiri he...23x thank coz sudi jejak ke blog baru bro he..23x rajin2 la mengomen di sinie ek

ku tak sempurna said...

berkenan la dgn jus limau + peppermint tu...

en_me said...

sodappnyerrr.. n salam ramadhan dari me dikejauhannns

Zyma Saad said...

~0~

Minat kat air je ke? Kat tuan yg buat air ni tak minat ke? Hihihihi
Gurau ekkkk.... :)

Zyma Saad said...

Bro. Framestone....

Selamat berpindah ke rumah baru!!!!
Semoga rumah baru memberi lbih byk kebahagiaan. Huhuhuhu...

Zyma Saad said...

Bro.framestone...

Sy akan selalu singgah rumah baru Bro...ok.

:)

Zyma Saad said...

KTS....

Berkenan dgn jus limau + peppermint ekkk?
Simple je. Nanti sy tempek resepi jus tu.. :)

Zyma Saad said...

en_me....

Sodappp yo? Dah abis daaaaa...

Salam Ramadhan 2 u 2. :)