19.11.09

Pisau Cukur Untuk Bercukur

Uols, muka aku bukan muka pisau cukur,kannnn??? Aku bukan materialistik kannnnn? S`umur hidup aku tak pernah jadi pisau cukur......tapi guna pisau cukur utk cukur segala bagai bulussss dan rambut halussssss, pernah la. Ini kompom WAJIB guna. Kalau tak, My Ciciwiwi Hubby murka......muahahaha.

"Muka segak, baju cantik, rambut wangi, tudung iron lendik, perfume baik punye.........ketiak?? Huhhh, b`bulussss hutan rimba". - AYAT2 PUAKA ini la yg aku paling mencikkkk tau.

Saham aku boleh jatuh m`junam dan m`rudum tak bangun daaaaaa. Oleh itu, guna la pisau cukur utk b`cukur segala bagai bulusssss dan rambut halussss di badan, OK. Harga pisau cukur pun takde la mahal pun. Kalau takde sgt pisau cukur tu, gunalah mesin rumput ke bagai. Yg penting, you feel good and confident!!!! Ahakkkksssss.....

Dan jgn lupa pegi nonton PISAU CUKUR lakonan Maya Karin, Fazura, Aaron Aziz dan ramai lagi - kisah si pisau cukur yg nak hidup mewah.


Best gak citer nihhh. OK la. Citer Melayu,kannnnn. Aku kasik 7 bintang dari 10 bintang yg b`kelip di angkasa sana nun di atas.....di atas angkasa siling bilik tido aku. Huhuhuhu....
p/s : Aku nak b`cukur jap ekkkkk. Kasik clean and clear the "rainforest". Utk tatapan My Ciciwiwi Hubby. Lalalalalala....


***************************************************************************
Uols, hari ni aku ada good news tau. Angah (anak ke-2 My Hubby dgn 1st wife) lulus exam UPSR dgn cemerlang - 5A. Alhamdulillah. Aku b`syukur Angah dpt 5A dgn cemerlang jua akhirnya atas daya usahanya dan berkat doa kedua org tuanya and a whole family. Aku juga turut m`doakan k`jayaan buat si Angah.


**Angah, Ibu tetap m`doakan yg t`baik buat kamu. Mudah-mudahan Angah m`besar dan m`jadi anak yg sukses, soleh, b`tanggungjwb dan m`hormati org tua. Walaupun Angah bukan lahir dari rahim Ibu, tapi Ibu tetap m`doakan yg baik2 buat Angah dan adik-b`adik yg lain,Insya Allah.**

Aku rasa mcm nak beli something buat si Angah......hmmmm, nanti aku fikirkan apa yg sesuai utk dia. My Ciciwiwi Hubby kata nak belikan dia buku....
Nanti aku fikirkan apa yg sesuwaiii utk si Angah ni. ;)













14 comments:

xiiinam said...

ckLah tak guna pisau cukur....
Guna veet je..he..he..



Tahniah buat Angah...
Angah...mintak lah hadiah yang gempak dari ibu!

Zyma Saad said...

Xiiinam a.k.a CkLah.....

Dulu sy pernah gak guna Veet... tapi naik bintat2. Gatal sana, gatal sini.....m`garu ngalahkan monkey je. Huhuhuhu....
So sy hanya gunakan pisau cukur.
:)

Hadiah yg gempak??? Kete kebal ok ke? Gempak tak??

Yunus Badawi said...

Ko termakan kempen si Juliet tu ttg filem pisau cukur tu ya.

Tahniah buat Angah. Mintak ibu belikan kitab Ihya Ulumuddin. Angah nak jadi ustaz kan?

sI tEDI said...

aku dah tgk pisau cukur!! layan gelak je lah..

Tahniah angah

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Aku skodeng Juliet pegi tgk citer Pisau Cukur. Tu pasal la aku pun gatal nak tgk citer tu. Huhuhuhu...

:)

Ya, aku pasti akan beli sesuatu utk Angah. Aku kan Ibu yg sporting dan ting tong.

:)

Zyma Saad said...

Si Tedi....

Jom kita tgk bersama2 lak kali ni..aku nak tgk siapa gelak paling kuat. Ko atau aku??? Muahahaha...

Time acih Auntie Tedi...ada hadiah utk Angah tak?? Hihihi...

DUN Behrang 2020 said...

Siap promote bagai...ke ada share ngan produser...

Tahniah buat angah...

syah shah said...

asik cukur ja... cuba cabut pulak... har har har har :P :P

Tahniah Angah...

ONE ZABA said...

tahniah la buat angah...

beli la laptop satu!!!

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020....

Aku tolong tgk dan tolong promote je. Huhuhuhu.....alaaa,filem Melayu. Ko pun faham kan. :)

Terima kasih Uncle DUN. Nanti kasik hadiah ye. < kata si Angah.

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Cabut?? Meh sini Akak cabut rambut ko dulu.....mesti ko suka suki kan?? Hihihihihi....

Terima kasih Aunti Husna. Nanti sila poskan hadiah utk Angah tau. Hihihihi. > Kata Si Angah.

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Terima kasih Uncle One Z. Nanti sila poskan sebijik laptop utk Angah ye. Hihihi. > Kata si Angah.

:)

~Cinta Cukulet~ said...

guna pisau toreh getah pun boleh jugak hahaha :P

Zyma Saad said...

Cinta Cukulet.....

Pisau toreh getah?? Dasyat tuuuuu..
kang berlobang ketiak ko,Sayang.
Huhuhuhu....

:)