15.9.09

RM20, RM80 Dan Segala Bagai....

Petang semlm, aku call Kak Liza ku yg dok di Miri,S`wak. Saje je call...rindu kat dia dan family nya.

Then,Nabil (anak sulong Kak Liza) nak ckp dgn aku.

Kata Nabil : "Ateh, Abang nak mintak duit raya RM20. Abang nak baju raya, kasut raya. Itu je. Boleh tak?? "

Aku : "Nanti la ekkkk Ateh bank-in duit raya utk Abang ye. Baju raya dan kasut raya tu nanti Ateh kirim pos. OK?"

Nabil : "OK. I love you,Ateh."

Tetiba si Aisyah rampas handphone dari si Nabil, abangnya.

Aisyah : "Atehhhh, Chah pun nak duit raya gak. Chah nak RM80. Lepas tu nak enpon mcm enpon Mommy yg ade kamera dan boleh MMS tu. Chah nak handbag BONIA dan kasut warna pink mcm kasut BARBIE. Ateh beli tauuu semua tu. "

Aku : "Uishhhh, ni sape yg ngajar Chah mintak byk2 cenggini?"

Aisyah : "Takde sape yg ajar kan. Ateh belikan ye."

**Uwaaaaaaaaaaa, sejak bila aku jadi tukang cap DUIT nihhhh? Ni mesti t`pengaruh dgn tv nihhh. Anak2 oh anak2.......dasar anak2 kecil jugak ye!!! Nanti akan aku usahakan m`adakan semua ini utk anak2 buah ku yg di k`jauhan nun di Miri. Kesian la pulak bila t`ingat anak2 kecil minta itu ini. Tak sampai hati rasanye.

p/s : Nabil b`umur 6 tahun....sekolah ABIM. Boleh bercakap English dgn fasih sbb Mommy dan Daddy nya train dari kecil. Boleh jugak b`loghat Kelantan (dia d`lahirkan di Kota bharu,Kelantan). Skrg dia boleh b`cakap bahasa Iban. Dia ni creative......nak jadi engineer katanya.

Si Aisyah pulak b`umur 4 tahun. Dah boleh m`baca buku sejak umur 3 tahun. Byk celoteh dan karenah yg spontan. Dia jugak boleh b`loghat Iban dan kekadang cakap Jawa (d`bela oleh Indon maid sejak usia bayi lagi.). Dia ni suka ajak Mommy dia pegi spa dan hair saloon. Dah pandai m`lawa dah...garu jugak kepala si Mommy yg tak gatal dgn si Aisyah ni. Aisyah nak jadi majistret mcm Daddy nya.




**Mahap le, gambar takde. Aku malas byk la ari ni. Huhuhu**

10 comments:

cHeRyNa PiReS said...

hmmmm..majistret nak phone baru ye. abeh tuh, nieh ima nak ikut tak karenah budak2 nieh?

julietchun said...

"ateh, kita nak duit raya je, banyak2 tau",hahahahhahaha.
Suka dengar budak2 berceloteh.

Framestone said...

bro pun nak sama he..23x leh kan huhuu

budak2 zaman skrgnie lagi expert dari kite zaman memuda dulu kan

out of topic--> he..23x nk wat cam mne... toilet kat shoping complex pun bersih pe... dah sifat manusia di malaysia pantang nmpka bnde bersih mesti nk dikotorkan...

kekdg toilet je berbayar 20sen sekali masuk..tp tetap gak kotor gitew huhuhu

eh bro xde la larik2 ala2 kuda gitu..lari2 ala bolt je... tp xlayak masuk olimpik pun he..23x

syah shah said...

mak oiii permintaan... tak buleh tahan... harus ada yang tak cukup bulan lagi dah gugur habis semua bulu... hahahahhahah :P :P

Zyma Saad said...

Cheryna Pires...

Si Aisyah tu dari umur 3 tahun lagi dah pandai enpon segala bagai.

Sy nak beli enpon botol susu je utk dia sbb dia ni masih isap botol susu. Kikikikiki.... :)

Zyma Saad said...

Julietchun....

Duit raya byk2?? Duit raya sikit2 tak nak ekkk?....30 sen ok tak??
Muahahahaha.... :)

Zyma Saad said...

Bro. Framestone....

Budak2 zaman cenggini mmg expert malah lebih advance dari kita,Bro.

Heheheheh... :)

Zyma Saad said...

Syah Shah.....

Ye...e2 la anak 2 buah Akak.
Bulan Mei ari tu, diaorg balik Kedah....bebudak nih mintak kasut ben10 la....baju barbie warna pink la....beg sekolah barbie warna pink la. My youngest sister cakap kat bebudak ni.... "BABI warna pink ade.....nak??"

Huhuhuhuhuh......

en_me said...

nuan nemu jaku iban? ekeke..

Zyma Saad said...

en_me.....

Akak tak faham apo yg ko cakap tu. Ko pegi la cakap bahasa Iban tu dgn anak2 buah Akak.

jaku tu bunyi mcm jakun la... hahahah. :)