20.8.09

Tag Dari Bro Maza

Dah lama aku tak jawab tag. Sebenarnya nak minta execuse, tapi bila tgk pd title tag tu mcm best je. So, aku ready m`jawab tag dari Bro.Maza (Gubuk Kecil Kembara Jalanan).

1. Copy award untuk diletakkan dalam blog anda.
Dah tempek dah kat sini. Done!!!



2. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini. 3 untuk Jard dan 3 untuk Mokcik Azwa.

- Jard seorg insan yg - 1) baik, 2) low profile, 3) sgt sensitif orgnya.

- Mokcik Azwa - Aku tak kenal. Mintak maaf ekkkkk. Semoga kita b`peluang mengenali di alam maya nanti.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri.

1) Membaca dan membaca - majalah, novel, buku2 puisi dan sbgnya.

2) Makan - but I don`t take oily food and sweet things.

3) Mengemas rumah - aku tak suka rumah yg bersepah2 mcm medan peperangan.

4) Menjahanamkan $$$ - ada peluang je aku akan beli itu ini. Lepas tu simpan sampai reput. (buruk perangai nihhhh........).

5) Memasak - tapi masakan aku tak se"best" masakan Mama ku. Pernah masak nasi putih, tapi hangit hangus tengik baunyer...huhhhhh,apa nak jadi la?? Ni pengakuan berani mati tauuuuu.....NO tipu-tipu.

6) Main game dlm enpon - asal kalah je, OFF terus enpon. Asal OFF enpon je, kalah main game. Hihihihihi....

7) Dengar radio - my fave is HOTfm. Setiap hari aku tak pernah miss semua program HOTfm. Semua DJ HOTfm aku dah hafal nama dan suara.

8) Berbasikal - aku b`basikal (mountain bike) bila ada kelapangan. Nak keluarkan keringat.

9) Drive kete laju2 - heheheheh, ni pun "a part of my hobbies". Tapi tak la laju mcm F1 tu. Itu tak sayangkan nyawa namanyer tu.

10) B`gaya sakan - aku suka b`gaya sbb personaliti sbg seorg businesswoman kene jaga. Tapi aku tetap b`tudung sopan gituuuuu.

4. Pilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka
Aku pilih :

1) Ceeramoon - she`s a cool babe. Suka b`posing sana-sini.

2) Viruspadu - kakak kpd si Ceera. VP ni baru timang cahayamata perempuan yg d`beri nama An-Nur atau lebih cute d`gelar sbg ANOI oleh si kakak,An-Nisa.

3) Cikgu Rashid - seorg lelaki yg tersangatlah cool, romantik, sopan-santun, berbudi bahasa dan suka senyum.

4) Kak Izan - seorg wanita yg selalu buzy dgn keje2nya di legal firm. Pandai memasak dan amik hati anak2 dan suaminya. Mmg best Kak Izan nihhh.

5) Wawa - seorg gadis yg selalu dihantar utk b`kursus ke mana2 je. Dia rela pegi b`kursus. Wawa baru je beli kete baru warna putih suci bersih.

6) Cinta Cukulet - seorg gadis yg selalu baik, prihatin dan kelakar. Dia ni byk idea yg d`tulis dlm blog nya. Tak jemu m`baca kat blog tu.

7) Belalang - blogger yg baru aku kenali. Dia jugak pernah bagi award bersertakan 20 sen kat aku. Cute award tu. Cool je si Belalang nihhh.

8) MummyDasy - seorg wanita yg amat penyayang. Selalu jenguk aku di blog tapi aku yg tak sempat m`balas jengukkan itu. Sorry ekkk,MummyDasy.

9) Bro.Framestone - seorg lelaki yg lucu dgn ketawanya yg sebyk 23x tu. Hihihihi.....ai like ur style,Bro!!!!

10) Along Arman - awek Ganu. Muda lagi. Bijak dlm IT. :)

Soalan-soalan tambahan:
5. Nama timangan – Selain Zyma, aku juga dipanggil Al-Iman oleh ahli keluarga.

6. Anda seorang yang? – tak pandai marah2, cool, tak suka byk cakap dan tak pandai komplen itu ini.

7. Insan yang teristimewa? – kaum kerabat, My Hubby, anak2, kawan2 blogger, Cik VIOS hitam bontot kuali yg t`bongkang dan comot sebab tak sempat nak mandikannya. Ahakkssss....

8. Lagu kesukaan? – Izin Ku Pergi (Kaer), Dancing Queen(ABBA), Suatu Masa (M.Nasir) dan semua lagu Sheila Majid.

9. Makanan kesukaan? – Macaroni bakar, spagetthi goreng, laksa Kedah dan laksa Penang.

10. Sikap yang membuat anda stress? – Buat keje t`hegeh2 (tiru Kanda Maza), byk songeh dan suka busy-body.

11. Warna kegemaran anda? – Merah, putih, hitam, biru, kuning, hijau, purple (warna 1 Malaysia).

12. Benda mesti ada dalam beg? – lipgloss, balm buah pala atau minyak putih, purse, mouth spray dan tuala wanita (kot2 t`kantoi).....

13. Kali terakhir anda menangis? – semalam sbb teringat kat Kak Tie (Kayteezee`s Blog). Dah byk ari dia menyepi. Aduhhhh,rindu sungguh dgn Akak yg comel sorang nihhh. Sebelum tu, aku nangis sbb rindu kat Hubby yg b`jauhan nun di sana.....rindu wooooooo!!!!!!

**Selamat m`jalankan tugas m`jawab TAG kpd yg telah t`pilih ye. Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1430H. Aku sayangkan kalian semua. Sungguh. Kerana kalian, aku masih dalam dunia blogging ini....sebuah dunia yg tiada pernah b`sempadan utk terus m`lakar k`gembiraan b`sama kalian semua.**

15 comments:

Wawa_Nadwa said...

aiyakk..
rasenye dh 2 bulan tak kena tag.
bulan ni akk la org pertama yg tag wawa.
hehehe!

nnti wawa buat ye kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

aiyakk..
dh lame tak kena tag ni.
ehhehe!

okey!
nnti wawa buat yer!
=P

~Cinta Cukulet~ said...

InsyaAllah kak, nanti bila free saya jawab eh hehheee..selamat berpuasa :)

Zyma Saad said...

Wawa....
sbb tu la Akak tag Wawa. Kasi assignment utk Wawa buat.

Akak org pertama kasi tag utk bulan ni ekkk?? Takpe, Akak juga akan jd org pertama utk kasi tag bulan akan dtg,Insya Allah.

Hihihihi....
Salama Ramadhan Al-Mubarak.
Take care,dear.

Zyma Saad said...

CC....

Selamat b`puasa 2 u 2.

Bila free nanti, ko jwb tag yg akak kasik ekkkk. TQ,Dear.
Take care ye....

maza said...

asal klik aje kat nama2 itew.. kena potong jari.

asal potong jari aje, klik tempat gambo zyma kat tengah2 idungnyer. huhuhu

lama2 kontot la jari den ni ha zyma woii huhuu

woo, ekau berkampung kek sinin yo.. puas den menyelak, mencari, mengodek, mengodam komputer.. akhirnya ekau terkantol kek sini . huhuhu

Jard The Great said...

ku bnyk hutang tag lagi.. tatau bila nk wat. huhuhu..

nways.. selamat bersahur dan berpuasa ye.. ;p

kayteeze said...

Salam Zyma....

Kak tie dah online semula. Tak sangka begitu susah nak henti blogging. Dah banyak kali cuba, tapi tetap tak sampai hati bila baca komen2 tu... terutama dari zyma..hu hu... sorrylah, kerana buatkan zyma nangis. Kak tie tak sengaja.

Selamat menyambut puasa. Malam ni sahur dengan apa ?

Ceera said...

cool kah saya, hehehehe..

Zyma Saad said...

Kanda Maza....

Udah lamo den b`kampong dokek sinin haaaaa...
Ekau byk sgt awek nihhhh, sbb tu ekau ingat2 lupo kat den. Ekau mmg nak keno sumpit ni haaaa....
Kehkehkehkeh....
salam Ramadhan ye,Kanda Maza.

Zyma Saad said...

Jard....

Take ur time,k.
Takpe,buat bila2 masa yg kamu free ye. :)
I`m ok.
Selamat berpuasa dan bersahur.

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Mana la Akak m`hilangkan diri?
Sy, bila dah sayangkan org, mmg sy akan mudah t`ingat dan rindu.
Anyway, sy harap Akak sihat hendaknya.....
Sy b`sahur dgn nasi putih, kari ikan, sup ayam dan sambal belacan. Itu pun dah memadai,Kak. :)

Zyma Saad said...

Ceera Deary....

Awak seorg yg sgt cool. Akak suka style awak yg b`sahajadan b`santai.
Selamat berpuasa ye. :)

izan said...

zyma,

nmpknya lepas Ramadhan k zan kena bongkar balik kerja dari zyma ni ... huhuhu..

dah lar nak curik tak leh ... asik potong tangan --- asik potong tangan ... ni pun bolan pose tak leh nak curik2... nanti kurang pahala kikikikik......

terima kasih zyma bagi kerja ... insyaallah lepas ramadhan ye....

Zyma Saad said...

Kak Izan....

OK la, sy buka la....dah tak potong tangan dah.

Selamat m`jalankan tugas ye. Hihihihi........