28.8.09

Bingkisan Untuk Org Ganu Sebagai Tanda Persahabatan

Di dunia alam maya ini tidak pernah m`bataskan aku utk terus m`cari kenalan atau sahabat utk terus d`bawa ke alam realiti. Actually, aku ni susah sikit utk b`kawan dgn sesiapa pun sbb tugasan aku m`bataskan p`gaulan aku di luar sana.

Tapi dgn wujudnya kemudahan internet ni.....segalanya di hujung jari,kan. Aku boleh m`cari kawan2 yg mana aku rasa b`sesuaian dgn diri aku.

Actually, aku dah byk bulan m`jadi follower mahupun regular reader di blog Kak Tie. Kak Tie ni seorg yg prihatin, kelakar, rajin, cute dan penyayang orgnya. Aku sukakan Kak Tie sbb rasa selesa utk b`jenaka dan b`gelak ketawa dgnnya.

Aku ni pulak yg susah nak ketawa dgn certain jokes yg org buat.....kalau setakat jokes yg hampeh, lalat, langau dan busuk, takde mendenya aku nak gelak. Mengilai mungkin yeeeeeeee.....Tapi Kak Tie ni selalu buat aku t`senyum setiap kali aku m`baca n3 di blog nya. Dia selalu buat aku gelak walaupun hanya melalui internet.

Last week, Kak Tie menyepikan diri.....tak pernah2 pun dia jadi cenggitu. Tetiba je dia "ghaib"...ntah ke mana. Aku menangis sbb "keghaiban" Akak Tie nihhhh. Nangis weyyyyyyy. Sedih. Rindu. Sayang.

So, sbg tanda persahabatan yg baru ini, aku ada kirimkan beberapa bingkisan (kuih-muih tradisional Kedah) utk Kak Tie. Aku tak kisah bab2 duit dlm soal makan minum sbb bagi aku persahabatan harus d`jaga sebaiknya. :)


Gambar kuih2 ni aku cilok dari blog Kak Tie.....aku tak sempat nak snap gambar kuih2 ni tempoh ari. Beli, bungkus dan terus pos kat Kak Tie. TQ ,Kak Tie. :)

Aku mmg tak pandai nak b`kira dgn sesiapa. Mungkin sifat semulajadi dlm diri ini yg m`buatkan aku mudah m`hadiahkan sesuatu utk org2 yg aku senangi

>>>>SEMOGA PERSAHABATAN AKU DGN UOLS DI ALAM MAYA INI M`JADI REALITI DI DUNIA NYATA HENDAKNYA<<<<<<<

14 comments:

Jard The Great said...

mungkin die sibuk kak.. ehehhe

tp kak zyma mmg BAIKkkkkkkk... ;p

kak jgn menghilang plak ye...

ɯıssɐɥıuɐq nƃʞǝɥɔ said...

persahabatan yg tulus sukar dicari..
selamat bersahabat...

julietchun said...

kak tie dah dpt kuih raya laaaaa :D

izan said...

zyma,

huhuhu...... uwaaaaaaaaa...... huhu.....

Zyma Saad said...

Jard.....

Dia sibuk uruskan hal anak2 agaknya.
Jgn la jard puji Akak.....mlm nnt Akak tak boleh tido.
Klu Akak m`hilang....Jard tembak se-mey-es kat 019 tu tau... :)

Zyma Saad said...

Cikgu BH....

Mmg persahabatn yg tulus sukar d`cari....tp sy masih mahu b`sahabat dgn semua org termasuk Cikgu tau. :)
Thanks :)

Zyma Saad said...

Oiittttt Juliet....

Aku tunggu kuih raya dari ko pulak.
Huhuhuhu....

:)

Zyma Saad said...

Kak Izan.....

Itu jeritan batinmu ke atau jeritan perut yg berkeroncong nak b`buka?
Uwaaaaaaaaaaaaaaa, dah seminggu kita puasa. :)

Kak Long said...

Zyma..
Memang ajaib dunia blog.
Menjalin persahabatan dengan orang yang tak pernah kita sangka.
Insya Allah...persahabatan yang tulus akan dirahmati Allah.

Hmmm..memang kehilangan sangat masa Kak Tie sunyi sepi ari tu.
Semoga Zyma akan terus berseri selalu..

Zyma Saad said...

Kak Long.....

Sy ni mudah sayang dgn org yg sy rasa mudah disenangi dan serasi.

Kita semua di alam maya ni adalah seperti SEBUAH KELUARGA yg BESAR,Kak Long. :)

kenari said...

Zyma...salam kenalan. Ya sy org kedah, tinggal di kedah, keja pun di kedah ;)

persahabatan maya mmg unik, yg penting mesti jujur, ikhlas, memberi dan menerima seadanya

Zyma Saad said...

Kenari.....

Salam perkenalan utk awak gak ye.

**Ya, persahabatan alam maya mmg unik. Sgt unik!!!

Tie said...

Uwaaaa......

Kak tie datang dengan tudung saji, ekekeke.....malu laa...

Janganlah puji kak tie melambung. Sebenarnya kelebihan kak tie hanya pada lelemak ni...cute tu jauh sekali. Sekali pandang macam makcik jual sayur, hi hi...

Moga2 persahabatan kita berkekalan... amin!!

Zyma Saad said...

Akak Tie....

Lelemak pun cute la,Akak. Jgn la shy2 cat.

Semoga persahabatan kita diberkati hendaknya,Insya Allah.

Take care... :)